Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putinov show

Vojnom paradom usred Moskve Rusi poručili da su 'uvijek spremni' ratovati

vojni marš,Dan pobjede,Rusija
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/30
09.05.2014.
u 13:23

Rusija je spektakularno obilježila godišnjicu Dana pobjede nad Njemačkom u Drugom svjetskom ratu

Ruska vojska upriličila je senzacionalnu vojnu paradu na Crvenom trgu u Moskvi povodom obljetnice Dana pobjede. Njime se obilježava konačna pobjeda Rusije nad nacističkom Njemačkom u Drugom svjetskom ratu koja se dogodila 9. svibnja 1945. godine.

Današnji marš mnogoljudne ruske armije zadovoljno je promatrao predsjednik Vladimir Putin čija je vojska u jeku ukrajinske krize svijetu odaslala poruku da je ''uvijek spremna'' na ratovanje.

Po završetku parade, Putin se, unatoč žestokom protivljenju Zapada, uputio na anktirani ukrajinski poluotok Krim.

>>Putin majstorski modelira umove zapadnjaka

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Komentara 88

CI
citispeak
13:07 09.05.2014.

Hvala svima na plusevima. bio sam siguran da će sve vrvjeti od minusa. za one koje zanima 2. Svjetski rat neka upišu na You tubu Stalin speech ili Stalin speeches i neka izaberu njegov govor na Crvenom trgu 7. 11. 1941. Njemci su udaljeni samo 30 km od Moskve a on mrtav hladan drži govor mladim vojnicima. Nije bog zna kakav govonrik ali iz njega izbija nevjerojatna smirenost i uvjerenost da će se situacija promijeniti. Imate prevod na engleski.

Avatar anticenzura
anticenzura
11:02 09.05.2014.

Netstoper - Amerikanci nisu narod, nemaju ni svoju kulturu, ni jezik, ni tradiciju, ni kuhinju, nista. Ukrajinci isto tako, a bome i Iracani su ex-Babilonci, tako da okaci macku o rep tu filozofiju o svakom svoje. U Amerci zivi 50 miliona Nijemaca, pa Englesa, pa ostalih kultura iz citavoga svijeta, izbjeglica sa svih kontinenata, a to sta su likvidirali domoroce da i ne pricamo. Rusi su gazde u svojoj kuci, a ne ovi kolonizatori.

QW
qwerty
19:31 09.05.2014.

Majku im njihovu, usred Moskve rade paradu!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije