Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijetki poremećaj

Vojnik koji je služio i u BiH: Nakon nesreće bio sam hodajući leš, vjerovao sam da sam umro

Warren McKinlay
Foto: Facebook
02.12.2016.
u 11:31

Warren McKinlay (35) 18 mjeseci života proveo je kao 'hodajući leš' jer je obolio od Cotardova sindroma

Britanski vojnik Warren McKinlay (35), koji je svojevremeno služio i u BiH, 18 mjeseci života proveo je kao 'hodajući leš' jer je obolio od Cotardova sindroma.

Riječ je o jako rijetkom poremećaju koji se javlja u jednom od milijardu slučajeva, a oboljeli su uvjereni da su umrli ili da nemaju dijelove tijela, organe, ne rade normalne aktivnosti, poput doručka, pranja zuba ili kupanja. Stoga su zabilježeni i smrtni slučajevi jer oboljeli nisu jeli.

Spomenuti sindrom kod McKinalyja se pojavio nakon teške motorističke nesreće 2005. godine u kojoj je slomio zdjelicu i kralježnicu te su mu oba plućna krila probušena. Nakon nekoliko mjeseci obitelj je primijetila da se s njim nešto čudno događa, piše Mirror.

– To više nisam bio ja i nisam to mogao shvatiti. Svaki put kada je bila buka, ili kada je moja kći Katie plakala, ja bih pobjesnio i morao sam otići iz kuće. A prije nesreće nisam bio takav – govori Britanac i dodaje:

– Uvjerio sam sebe da sam mrtav. Imao sam osjećaj da sam mrtvac koji hoda. Kao da sam bio duh.

Izgladnjivao se do krajnjih granica jer nije vidio smisao u tome da nešto jede kad je mrtav.

Ipak, kako je nakon nesreće mjesecima bio u invalidskim kolicima, spas je stigao nakon odlaska u rehabilitacijski centar Headley Court gdje je upoznao drugog vojnika koji je bolovao od istog sindroma. Razgovori s njim pomogli su 35-godišnjaku da se izvuče.

– Vjerovao sam da sam poginuo u nesreći, ali nakon što sam se povjerio jednom terapeutu on mi je dijagnosticirao Cotardov sindrom. U početku nisam mogao vjerovati da imam tako teško oštećenje mozga, no danas se borim protiv toga i znam da nisam više ista osoba – kazao je McKinaly koji više ne vjeruje da je umro, ali buka i gužva još uvijek mu smetaju. 

Komentara 1

GE
geez
12:33 02.12.2016.

I ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije