Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na Zapadnoj obali

Vojnici ubili Palestinca koji se htio zaletjeti traktorom u vojnike i civile

Pojas Gaze
Foto: Emad Drimly/DPA/PIXSELL
02.06.2018.
u 14:34

Na snimkama objavljenim na društvenim mrežama vide se izraelski vojnici kako izvlače tijelo muškarca iz malog traktora na ulici.

Izraelski vojnici ubili su Palestinca koji se pokušao zaletjeti traktorom u vojnike i civile na okupiranoj Zapadnoj obali, priopćila je izraelska vojska.

Vojnici su pokušali zaustaviti muškaraca nakon što je skoro zgazio jednog časnika i vojnika u Hebronu.

"Terorist se okrenuo i nastavio voziti s namjerom da napadne civile u blizini", navodi se u priopćenju. "Vojnik koji je bio na krovu obližnje zgrade identificirao je prijetnju civilima koji su stajali u blizini i zapucao je na terorista".

Hebron je najveći palestinski grad na Zapadnoj obali s oko 200.000 stanovnika. Oko tisuću Izraelaca živi u središtu tog grada i štiti ih izraelska vojska.

Na snimkama objavljenim na društvenim mrežama vide se izraelski vojnici kako izvlače tijelo muškarca iz malog traktora na ulici.

Izraelska vojska također je priopćila da će istražiti ubojstvo palestinske medicinske sestre, koju su ubili vojnici u petak tijekom prosvjeda uzduž granice u Gazi.

Zdravstveni dužnosnici i očevici izjavili su kako su izraelske snage ubile 21-godišnju Razan al-Nadžar, medicinsku sestru volonterku, dok je trčala prema graničnoj ogradi istočno od Kan Junisa, grada na jugu Gaze, u pokušaju da dođe do ranjenika.

Tisuće ljudi došle su na sprovod al-Najar u subotu u Gazi, a među njima su bili i oni kojima je pružila pomoć kada su ranjeni tijekom ranijih prosvjeda na granici.

U prosvjedima pokrenutim 30. ožujka u Pojasu Gaze dosad je poginulo 120 Palestinaca.

Palestinski militanti ispalili su više od 100 minobacačkih granata i raketa na Izrael ovaj tjedan, a izraelska vojska odgovorila je bombardirajući desetke vojnih položaja u Gazi.

Radi se o najžešćim sukobima Izraela i palestinskih militantnih skupina od rata 2014.

 

Komentara 17

RO
robertbruckner
15:34 02.06.2018.

A zakaj ne pisete kak mosljimani kolju krscane v europi???????????

RO
robertbruckner
14:52 02.06.2018.

Juhuuuuuuuuu prava stvar, ne stati idemo dalje, sad ce eu optuzit izrael da ubija mudjahedine hihihihhi

Avatar drenter977
drenter977
14:49 02.06.2018.

Čestitka izraelskom vojniku na krovu, sjajan hitac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije