Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAZA

Vojnici dječaka koristili kao živo meso za traženje eksploziva

Palestinski dječak prolazi pokraj izraelskih vojnika
REUTERS
27.03.2010.
u 07:51

Dok me držao na nišanu, otvorio sam torbu i njezin sadržaj prosuo na pod. Sadržavala je novac i papire. Pogledao sam u njega, a on se smijao, ispričao je dječak

Jako sam se prestrašio i pomokrio u gaće. Ispred mene su bile dvije torbe. Zgrabio sam prvu dok je vojnik stajao metar i pol udaljen od mene. Dok me držao na nišanu, otvorio sam torbu i njezin sadržaj prosuo na pod. Sadržavala je novac i papire. Pogledao sam u njega, a on se smijao – tako je pred ženevskom skupinom Defence for Children svjedočio devetogodišnji palestinski dječak identificiran kao “Majd R”.

Dječaka su izraelski vojnici iskoristili za provjeru je li u torbama eksploziv tijekom izraelske ofenzive u Gazi. Protiv dvojice izraelskih vojnika, kojima imena nisu navedena, ipak je pokrenut postupak.

Ključne riječi

Komentara 21

OR
orisis
08:01 30.03.2010.

Ali i to bi se iskoristilo u propagandne svrhe..Ali zashto ne?Hamasovci chine sve da Palci u Gazi i nastave zhivjeti u sra nju umjesto da naprave konstruktivniju politiku sa svojim susjedima Israelom pa i Egiptom.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
10:16 27.03.2010.

Za takav zločin vojnici trebaju biti osudjeni. Pitam se samo kada će biti osudjeni roditelji i ideolozi koji tisuće palestinske djece šalju u mučeničku smrt...

MA
marin1956
13:04 27.03.2010.

Ček malo, nisu li to isti oni divljaci koje su pokušali civilizirati naši djedovi 1941.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije