Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPACITETI PRI KRAJU

Varaždin: Pacijente zaražene koronavirusom smještaju u šator, riječ je o oboljelima koji su u tranzitu

Varaždin: Šatori u krugu Opće bolnice služe kao čekaonice za bolesnike koje odvoze dalje
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/5
24.11.2020.
u 20:25

Varaždinska županija i dalje ima najveći broj novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika među svim europskim regijama

Ono što se danima najavljivalo kao mogući scenarij, počelo se ostvarivati. Prvi pacijenti zaraženi koronavirusom počeli su se, kako neslužbeno doznajemo, smještavati u vojni šator postavljen kod Opće bolnice Varaždin. Službene potvrde te informacije još nema. Broj hospitaliziranih u Varaždinskoj županiji povećava se iz dana u dan, pa se trenutno na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi više od 200 osoba s težom kliničkom slikom. 

Hina javlja da, prema riječima ravnatelja bolnice Nenada Kudelića, šatori služe za smještaj pacijenata u tranzitu, dakle pacijenata koji se premještaju u bolničke odjele u Novom Marofu i Klenovniku.

Načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin, kojeg smo pitali je li točno da se pacijenti premještaju u vojni šator, odgovorio nam je da pitanja možemo postaviti na sutrašnjoj konferenciji za novinare u Općoj bolnici Varaždin u 8.30 sati.

- Sve službeno samo od bolnice - poručio je. Ravnatelj bolnice nije se javljao na mobitel. 

Podsjetimo, županijski stožer danas je izvijestio da je od 534 testirana uzorka u posljednja 24 sata, njih 242 bilo pozitivno.Varaždinska županija time u tjedan dana broji 1786 novih slučajeva, što je najviše do sada od početka epidemije, a broj novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika je time dostigla vrijednost od 1060, što je i dalje najviša vrijednost među svim europskim regijama.

>> VIDEO Božinović: Stožer će pripremiti novi set mjera, bit će strože. Vrijedit će do Božića

Udio pozitivnih na COVID-19, među testiranim uzorcima simptomatskih pacijenata, jučer je iznosio visokih 55 posto, dok je udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 47.

Iz stožera upozoravaju da se među preminulim osobama pojavljuju sve mlađe osobe.

- Samo u posljednja dva dana preminule su tri osobe, koje su bile na početku 50-ih godina svog života, bez težih popratnih bolesti. Ukupno je do sada od početka ožujka evidentirano 66 preminulih osoba pozitivnih na COVID-19 - ističu.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar šaka_jada
šaka_jada
00:05 25.11.2020.

Manipulacija!

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
22:27 24.11.2020.

Evo! gledajte! i recite da sve ovo nema element čistog sadizma!, bolnica puna?! LOL pa koliko tamo samo odjela ima u kompleksu vž ob, da se ne može naći neki hodnik ili nekakav podrum barem?! ali ne!, moraju vam prikazivati šatore, za intenzivniji emocionalnini utisak ove lažne propagande, za ove potkapacitirane zombizirane leminge" spojene" na TV!, e ljudi ljudi, limb pakla vam ne gine!

AB
abokatstir
21:07 24.11.2020.

Crvena Hrvatska najgora zahvaljujući levoj j bagri koja je omalovažavala i sprdavala se preporukama stožera, a sada danak plaćaju građani svojim zdravljem, životima, gospodarstvo, radništvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije