Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 202
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovor s NATO-om

Vojna vježba blizu poljsko-litavske granice: Rusi otkrili broj vojnika...

Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
13.07.2017.
u 20:25

Ruska strana je na zahtjev NATO-a tijekom sastanka otkrila broj vojnika, plovila i zrakoplova koji će sudjelovati na vojnoj vježbi "Zapad".

NATO i Rusija su, uoči ruskih vojnih vježbi koje su zabrinule baltičke države i Poljsku, postigli dogovor da će izbjegavati bilo kakav rizik od potencijalnog sukoba tijekom svojih manevara, kao i da će unaprijed izmjenjivati informacije.

Dvije strane imale su "otvoren" razgovor u Bruxellesu u okviru Vijeća NATO-Rusija, odbora za dijalog na diplomatskoj razini, istaknuo je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg

Otkrili broj vojnika, plovila i zrakoplova

Ruska strana je na zahtjev NATO-a tijekom sastanka otkrila broj vojnika, plovila i zrakoplova koji će sudjelovati na vojnoj vježbi "Zapad" koja će se održati u rujnu ove godine u blizini poljsko-litavske granice, naglasio je Stoltenberg.

1/20

"Od velikog je značaja što smo danas unaprijed razmijenili informacije o nadolazećim vježbama", rekao je Stoltenberg, dodavši da je NATO informirao rusku stranu o vježbi "Trident Javelin" koja će se isto održati ove godine.

Ipak, Stoltenberg je upozorio, s obzirom na iskustvo, da bi na vježbama mogao sudjelovati i veći broj vojnika od službeno najavljenog. Vilnius kaže da očekuje sto tisuća ruskih vojnika u vježbi "Zapad".

Komentara 6

Avatar Hrvatska.Na.Balkanu
Hrvatska.Na.Balkanu
02:52 14.07.2017.

Pod hitno pozvati Hrvatsku vojsku da razvali Ruse jednom za uvijek.Plenki i Reiner neka budu vođe tog gigantskog i bezkompromisnog napada.U boj za narod svoj.

NO
nogogaz
08:03 14.07.2017.

Hrvatska, najsiromašnija eu država i posvadjena svim susjedima će svoje pravedne teritorialne pretenzije prema susjednim državama postić velikim ratom! Tek onda dolaze na red rusija, njemačka, francuska, sad, saudska arabija, sjeverna korea...

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
10:37 14.07.2017.

Nato gomila vojsku u Baltičke države i na istok Poljske, enklavu Kalingrad blokira više vojnika nego stanovnika. Šta se očekuje; da Medo će spavat u ladovini. Normalno je za očekivat pokazivanje mišića. Dobro je poznato kako Rusi gazu..m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije