Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOJNA ANALIZA
Povratak na članak

Ukrajinci dovršavaju svoj ‘Medački džep’, pripremaju ‘Bljesak’, a na ljeto slijedi 'Oluja'

Osim želje i motiva, treba im i strpljivost. U napad ne smiju krenuti dok ne postignu omjer pet vojnika naspram jedan u svoju korist, dok se potpuno ne uvježbaju u korištenju novih oružja

Komentari 45

AB
abfotokeramika
13:35 20.05.2022.

Tipično američki. Gubimo na svim poljima ali su nam filmovi i posebno glumci vrhunski. Bježe i predaju se ko zečevi, ali glumac veli da je pred moskvom.

VL
JO
jorgen
15:27 20.05.2022.

Ukrajincima nikako ne idu ofenzive, na prste jedne ruke se mogu nabrojati uspješne. U tolikoj mjeri su desetkovani, dezorjentirani i demoralizirani da bi svako vodstvo koje mari do života odustalo od doslovnog mljevenja svojih vojnika u čitavom nizu kotlova koje im Rusi pripremaju. Nikakvi juriši ne dolaze u obzir, ovo se može koristiti tek u propagandne svrhe za dizanje morala.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
17:59 20.05.2022.

Vojna analiza vojnog analitičara opće prakse.

VL
KA
Kakodane
15:53 20.05.2022.

Aha.

VL
BU
Butterbur
04:46 21.05.2022.

Ako se to desi, kmečanju iz smederevskog sandžaka neće biti kraja

VL
IB
iva.begovic
10:05 20.05.2022.

a evo i malo ekonomske analize, danas je dolar 60 rublja, a u veljači je bila na 147. Guglajte. Od strane Bloomberg-a ruska rublja proglašena je valutom godine. Guglajte. Ne dobiva se rat samo na vojnom polju. Dovoljno je pogledati cijene kruha i goriva u nas i u EU pa sam zaključiti. Ali je lakše i vremenski manje zahtjevno, slijediti objave onih koji su plaćeni da šire pristrane i/ili lažne informacije.

VL
Avatar @proma-trač
@proma-trač
22:10 19.05.2022.

"Ako misliš pobijediti onda ne smiješ izgubiti." Ukrajincima definitivno prijeti opasnost ovisnosti od ovolike mase pobjeda. Zato malo umjerenije s tim svim namjerama.

VL
DC
DC
01:43 20.05.2022.

Za oslobadanje Krima se pripremaju vec godinama.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
00:00 20.05.2022.

Što je ovo? Satirični pregled?

VL
AT
atlantisind
00:14 20.05.2022.

Nece to ici bas tako .Rusi su se zeznuli u pocetku ali taktika se mijenja pa bi bilo bolje za Ukrajinu da trazi mir ali nemoze sve dok im Amerika ne dozvoli a to ce biti kada posljednji Ukrainac pogine.

VL
SE
serđo12
08:02 20.05.2022.

Za koji dan kada zeleni uđe u Moskvu , bit će mu to nakon Eurosonga druga samostalna pobjeda ove godine !

VL
OP
Ovaj_put
22:18 19.05.2022.

Zelensky je najsretnija osoba u zemlji na rubu ponora. "On je sretan" “Ukrajici, Učiniti ću sve da ne plačete”, rekao je predsjednik Ukrajine Zelenski u svom govoru na inauguraciji 2018. Mnogi su tada bili oduševljeni mladim predsjednikom, pa tako ii ovom njegovom frazom. Ali sada u Ukrajini svi plaču, osim samog predsjednika. U ožujku 2022., na pitanje zapadnog novinara kako se osjeća, Zelensky je odgovorio: – Znaš da sam sretan.🤭🤭

VL
DA
Dadada.
23:18 19.05.2022.

🤦🏻‍♂️ A ljudi moji sa čime se Vi pucate? I prestanite uspoređivati ovo sa Domovinskim ratom, ovo nema veze sa nama. "Ovdje je riječ o sukobu nametnutom od oligarhije iz Washingtona koja je po mom mišljenju patološka, bez ikakve kulturne dimenzije, s obzirom na to što radi drugim narodima. Amerika je proteklih godina počela gubiti dominaciju u svijetu. Ona želi Europu zadržati za sebe, samo zato da bi joj prodavala svoju naftu i plin po deset puta višoj cijeni od one kakva je bila. U ovom sukobu Europa će jako stradati. Europski lideri nisu razumjeli bit tog sukoba. Vođe velikih naroda nisu planetarno zreli kada se sukobljavaju oružjem preko leđa trećih. Tu ukrajinski narod strada ni kriv, ni dužan. Taj narod nije javno informiran o tome tko protiv koga ratuje u Ukrajini. Ako netko govori da je Rusija »ničim izazvana« pokrenula agresiju na Ukrajinu, onda ga ja pitam kako to da je NATO svojim raketama došao na ruske granice i kako to da se dosad o tome šutjelo, uključujući i kod nas u Hrvatskoj. To su ozbiljne stvari i oni koji to ovog časa budu razumjeli imat će mogućnost da opstanu kao subjekti kulture. U suprotnom, nestat ćemo kao subjekt kulture, jer ćemo sami sebe devalvirati ne shvaćajući da su nam ove okolnosti nametnute iz Washingtona." Slavko Kulić. Točka, sve jasno.

VL
FO
fortinaf
22:52 19.05.2022.

Jel mi može netko odgovoriti zašto ovaj čovjek misli da se rat započet prije 5 mjeseci može tako lako završiti? Jel vi ne mislite da Rusija nije spremna na opću mobilizaciju, na masivno korištenje termobaričkog i nuklearnog oružja, a pokaže li se potrebnim, tko zna koje bi još zemlje mogle uć u direktan rat NA STRANI RUSIJE... Previše smo napuhani od amera koji priželjkuju raspad rusije i kine... spustite se na zemlju... Rusija je ipak Rusija... agresor, ali RUSIJA....

VL
DU
Deleted user
04:48 20.05.2022.

Ma jasno, za koji dan Zelembac ulazi u Moskvu... a Svizac mota cokoladice...

VL
Avatar Cantor
Cantor
07:04 20.05.2022.

Kakve su to usporedbe? Medački džep? Bljesak? Oluja? Pa što ne vršimo usporedbe sa ratom između Egipčana i Hetita? Ili Mongolskim osvajanjima? Svaki je rat „umjetničko djelo”, jedinstven i neponovljiv. Zato i je toliko nepredvidljiv i riskantan.

VL
Avatar majkuvam
majkuvam
22:46 19.05.2022.

RUSI NISU srbi,bljesak ili oluja bi se lako mogla pretvoriti u bumerang...

VL
IP
info_punkt
22:08 19.05.2022.

vrijeme početka operacije - malo sutra

VL
SE
Serdar222
06:16 20.05.2022.

Autor ništa nije naučio iz povijesti, na Rusiju i nastali mnogi, uspio nije nitko, u konačnici svi su poraženi a Iz svih sukoba izašla sa povećanjem teritorija. Znali pisac kakva logistika treba za takav napad? Tih potencijala Ukrajina nema. Usporedba sa akcijama naše vojske, besmislena je i pokazuje autorovo nepoznavanje problema koji prate akcije i tog opsega.

VL
Avatar nekakav
nekakav
06:05 20.05.2022.

Pa sad, čim prije ukrajincima bljesne u glavi da su im rusi porušili sve mostove preko rijeka, velike trafostanice, da kad im se sprdne puste rakete na poljsku granicu, bit će im lakše. Ne pišete o tome kako se ovi ukrajinci kod nas visoko drže, očekuju da im svi vječno pomažu, jer su oni, pazite, ukrajinci! Badava sankcije rusima, time je zapad samim rusima blokirao uopće i razgovor o prekidu akcija, jer rusi znaju da sankcije se ne ukidaju brzo, već godinama, desetljećima. Pa onda, čemu pregovarati, o primirju? Sad je jasno da će čak i povećati apetite, jer za istu cijenu sankcija mogu dobiti više. Ide žetva, i rusko blokiranje izvoza. Sa praznim želucem nekako puno blaže budete gledali da ovaj sukob. Vrijeme radi za ruse. Ovo je trebalo zaustaviti na početku, po bilo koju cijenu. Teritorijalna cjelovitost je mit.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.