Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojko Obersnel:

'Aktualna vlast stvorila je atmosferu linča'

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
14.03.2016.
u 19:00

Razbijanje ploče Društva Josip Broz Tito na pročelju zgrade u Demetrovoj ulici u Rijeci osudio je danas gradonačelnik Vojko Obersnel koji je uvjeren da je taj nasilnički događaj rezultat aktualnog stanja u društvu

Razbijanje ploče Društva Josip Broz Tito na pročelju zgrade u Demetrovoj ulici u Rijeci osudio je danas gradonačelnik Vojko Obersnel koji je uvjeren da je taj nasilnički događaj rezultat aktualnog stanja u društvu.

– Atmosfera linča koju stvaraju akteri aktualne vlasti u Hrvatskoj očito uzima maha. Nažalost, stvoreno je okružje u kojem nasilje polako, ali sigurno postaje prihvatljiv oblik izražavanja pa i obračuna s neistomišljenicima i vjerujem da je razbijanje ploče Društva Josip Broz Tito rezultat takvog stanja u društvu – naveo je u priopćenju javnosti Obersnel.  

Navodeći dalje da kao gradonačelnik, ali i građanin Hrvatske, najoštrije osuđuje huškanja, potpirivanja mržnje, prijetnje te izvikivanja ustaškog pozdrava u središtu Zagreba, ali i izjave političara kojima se širi netrpeljivost i strah, poput one o "skakanju u Savu" kakva se čula na općem Saboru HSP-a – AS Obersnel je pozvao članove svih stranki na vlasti i predsjednicu da dobro promisle što i kako govore te da pokušaju učiti iz pogrešaka počinjenih u povijesti "prije nego što bude kasno".

– Iako svatko ima pravo na svoj stav i mišljenje, pa tako i osobe koje očito ne štuju Društvo Josipa Broza Tita, nitko nema pravo svoje stajalište braniti nasiljem, širenjem straha i mržnje. No, koliko god puta razbili ploču ili neko drugo obilježje vezano uz Tita, njihova agresija ne može umanjiti značaj Josipa Broza u antifašističkoj borbi što, uostalom, priznaje i čitav svijet – zaključio je Obersnel.

Komentara 31

Avatar abakus
abakus
19:20 14.03.2016.

A da se malo podsjetite atmosfere linča koju ste vi, iz SDP-a, tada na poziciji vladajućih, stvorili kad je bila riječ o zakonitom građanskom referendumu o braku, Obersnel? Ili one grozne atmosfere linča koju ste napravili oko dolaska Judith Reisman, kojoj ste praktički onemogućili da govori - podsjećam da je u zakupljenoj i plaćenoj dvorani Cinestara pod izlikom "tehničkih problema" onemogućeno prikazivanje filma o Kinseyu. Sramota.

BK
branko-kockica
19:15 14.03.2016.

Čuj ovo, da atmosfera linča. Ajmo vidjeti što se sve dogodilo za vrijeme vlade Obersnelovih jugoslavenčina: likvidacija maloljetnog dragovoljca Darka Pajičića, klanje dvojice Hrvata u Vojniću od strane Pupovčevog aktivista Šapića, premlaćivanje Ružice Čavar od strane antifašista Kovačića, premlaćivanje Maje Runje (koordinatorice Krug za Trg) od strane nepoznatih počinitelja, premlaćivanje invalida u kolicima na Markovom trgu od strane Ostojićeve milicije....zamislite da se išta slično dogodilo Frljić-Obernel-Pupovac-pop Porfirije-četničkoj ekipi, koje bi to bilo skvičanje. I onda ovaj jadničak Obersnel priča o atmosferi linča?

BK
branko-kockica
19:18 14.03.2016.

"Njihova agresija ne može umanjiti značaj Josipa Broza u antifašističkoj borbi što, uostalom, priznaje i čitav svijet"....Obersnel, jel znaš kako Amerikanci rješavaju ovakve poremećene kultove poremećenih štovatelja poremećenih sadističkih masovnih ubojica kao što je bio Josip Broz? Nemoj onda govoriti o linču.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije