Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija SRS-a:

'Vojislav Šešelj neće se odazvati paničnim vapajima Haaškog suda'

Vojislav Šešelj
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
01.12.2014.
u 15:52

Iz SRS-a podsjećaju da je Šešelj kod prve inicijative za puštanje na privremenu slobodu "nedvosmisleno naveo da će se baviti politikom, da će držati mitinge, da će davati izjave za medije i da će na svakom mjestu napadati Haaški tribunal".

"Vojislav Šešelj neće se odazvati paničnim vapajima Haaškog tribunala, jer prije konačnog puštanja na slobodu nije podnosio ni jedan zahtjev, niti mu je Haaški tribunal postavljao bilo kakve uvjete", stoji u reakciji Šešeljeve Srpske radikalne stranke na zahtjev Haaškog tužiteljstva da mu se poništi privremeno puštanje na slobodu.

Iz SRS-a podsjećaju da je Šešelj kod prve inicijative za puštanje na privremenu slobodu "nedvosmisleno naveo da će se baviti politikom, da će držati mitinge, da će davati izjave za medije i da će na svakom mjestu napadati Haaški tribunal kao antisrpski nelegalan sud".

"Brammertz istupa kao glasnogovornik Aleksandra Vučića"

Tvrde kako je zahtjev za vraćanjem u pritvor "politički nalog koji u ime režima u Beogradu i Zagrebu provodi Serge Brammertz", glavni tužitelj Haaškog tužiteljstva. Priopćenje koriste i za svoje političke ciljeve te pišu da je Šešeljev povratak izazvao "totalnu pomutnju u redovima sadašnjeg režima, te se jasno uočava da Brammertz istupa kao glasnogovornik Aleksandra Vučića".

Ponavljaju i mnogo puta izrečenu tezu da je "Haaško tužiteljstvo instrumentalizirano" te da je cilj "zajedničke akcije Tužiteljstva i režima u Beogradu" sklanjanje Šešelja sa srpske političke scene "kako bi se nesmetano i bez otpora proveli svi zahtjevi Bruxellesa i Washingtona i dovršilo uništavanje Srbije". 

>>Haaško tužiteljstvo zatražilo da se Šešelja vrati u pritvor

>>Picula: Riječ je o trostrukom pritisku

>>Pravi problem nije Šešelj, već to što svi šute o Stanišiću i Simatoviću

Komentara 40

ZA
zagorec1
16:27 01.12.2014.

Najzalosnije od svega je sto ga u srbiji i podrzavaju mladi i sto oni raspiruju mrznju prema hrvatskoj!!! Naravno vecina tih normalno ulazi na teritorij republike hrvatske a i cesto posjecuju glavni grad republike hrvatske!!! Pitam se sto radi nasa policija i da takvima ne zabrani ulazak u hr!!!

DU
Deleted user
17:47 01.12.2014.

daj olad"te malo s tim šešelljem.. kog više zanima taj lik ...

L0
luena 01
16:15 01.12.2014.

SRS prica nek prica ,oni koji su ga pusitli na privremenu slobodu nek raspisu tjeralicu za njim jer se on sam vratit nece ... Sad su se makar uvjerili tko i sto je seselj ako u dvanaest godina nisu znali ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije