Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stanje se stabilizira

Vodostaj u rijeci Vrljici se popravlja, vodoopskrba Imotskog nije ugrožena

rijeka Vrljika
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/14
08.09.2018.
u 18:33

U svibnju 2004., Vrljika se nakon potresa na nekoliko sati 'povukla' u utrobu zemlje, ali se ubrzo i 'vratila'.

Vodostaj na rijeci Vrljici,  koji je nakon sinoćnjeg potresa na imotskom području, u subotu ujutro na nekim mjestima opao i do jednog metra, u poslijepodnevnim se satima počeo popravljati i trenutačno nije ugrožena vodoopskrba Imotskog iz glavnog izvorišta Opačac, doznaje se u subotu u poslijepodne od gradonačelnika Imotskog Ivana Budalića.

"Tijekom dana vodostaj u glavnom izvorištu Opačac je porastao za desetak centimetara što znači da se vodostaj rijeke Vrljike popravlja, rekao je Budalić.

Prema dostupnim saznanjima nema ugroze biljnog svijeta u njoj niti uginuća endemske pastrve koja nastanjuje tu rijeku.

Područje rijeke Vrljike obišli su i Irina Putica iz Hrvatskih voda te Ivan Gabelica ravnatelj Javne ustanove "More i krš" koja upravlja zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Splitsko-dalmatinske županije.

Imotski gradonačelnik je objasnio da endemska pastrva koja živi u rijeci Vrljici, može preživjeti dva dana bez dotoka nove količine vode. Podsjetio je i kako su i ranijih godina, nakon potresa, zabilježene slične pojave. "U takvim slučajevima smanji se kapacitet izbacivanja vode iz njihovih (riječnih) vrela", rekao je Budalić.

U svibnju 2004., Vrljika se nakon potresa na nekoliko sati 'povukla' u utrobu zemlje, ali se ubrzo i 'vratila'.

 Jak potres s epicentrom u BiH, između Čitluka i Posušja zabilježen je u petak oko 22, 35 sati, u Hrvatskoj se osjetio u širem području od Sinja do Makarske.  Magnituda mu je iznosila je 3,7 stupnja prema Richteru. 

rijeka Vrljika
1/22

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
19:17 08.09.2018.

Imoćani zaboravili da Bog sve vidi i sve zna!!!

IN
inbox
11:59 09.09.2018.

aj super, već sam se uplašio da će se preseliti u zagreb

NO
nogogaz
08:01 09.09.2018.

Koji se to bog igra nasim ljudima? Naš ili pravi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije