Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poplava u Ogulinu

Vodostaj Dobre napokon pada, no kiša će i danas padati

Ogulin
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
20.09.2017.
u 09:33

Jutros u 7 sati na postaji Gornja Dobra u Turkovićima izmjeren je vodostaj 237 centimetara

Vodostaj rijeke Dobre rastao je noćas do 270 centimetara koliko je zabilježeno u 1 sat, no tada je počeo padati pa je jutros u 7 sati na postaji Gornja Dobra u Turkovićima izmjereno 237 centimetara. Opasnost od izlijevanja rijeke Dobre iz korita prošla je, no kiša će na području Ogulina i danas padati, najavljuju meteorolozi.

U nastavku pratite tijek događaja:

9.30 - Namjenski organizirane snage Hrvatske kopnene vojske i dalje pružaju pomoć stanovnicima Ogulina koji je od vikenda ugrožen poplavama pa je tako na terenu 66 pripadnika Protupoplavnog voda Namjenski organiziranih snaga OS RH, a vojska je poslala i 12 pumpi za vodu, 11 motornih vozila te amfibijski transporter, inženjerijski stroj, labudicu i agregat za struju.

Iz Ministarstva obrane RH izvijestili su da je u pripravnosti, kao pomoć u obrani od poplava, još 253 vojnika i to iz vojarne "Pukovnik Marko Živković" na Plesu (31 pripadnik) , iz karlovačke vojarne  "Kamensko" (72 pripadnika), iz gospićke vojarne "Eugen Kvaternik" (140 pripadnika) te sa slunjskog vojnog poligona (10 pripadnika).

U vojarni "Kamensko" u Karlovcu u pričuvi se nalazi i jedno vučno motorno vozilo (labudica) s amfibijom za potrebe potpore ugroženima od poplave, priopćio je MORH.

8.00 - Prijepodne će, naime, u većini zemlje biti pretežno oblačno povremeno s kišom, uglavnom u Dalmaciji i grmljavinom, lokalno i uz izraženije pljuskove. U drugome dijelu dana smirivanje, većinom na Jadranu i djelomično razvedravanje, a kiša se još očekuje ponegdje u gorju, u središnjim i južnim predjelima te osobito na istoku, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske.

Ogulin
1/6

HAK je pak izvijestio kako su zbog vode na kolniku zatvorene ceste: državna cesta Ivanec-Varaždin (DC35) u mjestu Stažnjevec (obilazak: DC35-Stažnjevec-ŽC2059 Ribić Breg-ŽC2060 Horvatsko-ŽC2101-Jerovec-ŽC2085 Ivanec-DC35 i obrnuto), županijska cesta Žažina-Mala Gorica (ŽC3166),  lokalna cesta između naselja Jerovec i Dubravec (LC25172) kod Ivanca, lokalna cesta u mjestu Andraševac kod Stubičkih Toplica te granični prijelaz za pogranični promet - Plavić (Krapinsko-zagorska županija).

Ogulin
1/11

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
17:10 20.09.2017.

koliko puta je saborska zastupnica Opancic posjetila svoju izbornu jedinicu nakon katastrofe?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije