Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanje se smiruje

Vodni val Une prošao kroz Kostajnicu, vodostaj u padu

Poplave na karlovačkom području
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/10
16.05.2019.
u 08:50

Sava u Jasenovcu od 5 sati ujutro stagnira na 829 centimetara, a vodostaj Kupe kod Farkašića u 7 sati je iznosio 894 centimetra i još je u laganom porastu

Vodostaj Une u Hrvatskoj Kostajnici jutros je bio 32 centimetra ispod jučerašnjeg maksimalnog vodostaja te i dalje opada. Na snazi su za to područje i dalje izvanredne mejre obrane od poplava, a vatrogasci su i noćas dežurali uz box barijere i zečje nasipe koji su ovaj put uspjeli obraniti kuće.

Izvanredne mjere obrane od poplava jučer su uvedene i na Savi kod Jasenovca gdje je noćas vodostaj rastao osam centimetara. Razina rijeke Save i dalje lagano raste u iščekivanju vodenog vala Kupe koji trenutačnio prolazi lekeničkim i sisačkim područjem. Hrvatske vode očekuju kako bi vodostaj u Jasenovcu u petak mogao prijeći 850 cm, a pripreme na obrani najugroženijih naselja Uštice i Mlake počele su u srijedu postavljanjem zečjih nasipa.

Izvanredne mjere obrane od poplava vrijede i na riejci Kupi kod Farkašića, te rijeka i dalje lagano raste, ali nema ugroze za objekte. Na karlovačkom području svi su vodostaji i dalje u opadanju.

HAK javlja kako su zbog vode na kolniku zatvorene su ceste u Karlovačkoj županiji:- DC36 Karlovac-Pokupsko u mjestima: Blatnica, Koritinja, Gradec Pokupski i Lijevo Sredičko; te u Sisačko-moslavačkoj županiji: DC47 Hrvatska Dubica-Dvor u mjestima: Kuljani, Zamlaća i Rosulje, ŽC3253 u mjestu Mlaka, ŽC3275 u mjestu Donje Jame, ŽC3156 Žažina-Mala Gorica, LC33086 Donje Selište-Skela.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar possibilis
possibilis
09:07 16.05.2019.

koga vraga ljudi grade u dnu klanca? tisucljecima se gradilo na povisenom. tko izdaje te dozvole?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije