Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak u Vladi

Voditelj kurikularne reforme sastat će se s Karamarkom zadnji dan svog angažmana

Tomislav Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.02.2016.
u 05:00

Dva puta zakazan pa odgođen sastanak izazvao je nagađanja, no razlozi su – neusklađene obveze

Dva puta dogovoren pa otkazan sastanak prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka i voditelja kurikularne reforme dr. Borisa Jokića izazvao je u javnosti, posebno prosvjetnim krugovima, razna nagađanja. Iz krugova bliskih potpredsjedniku Vlade Karamarku doznajemo da su razlog odgađanja sastanka neusklađeni termini nekih drugih obveza.

Prema istom izvoru, Karamarko se želio izravno upoznati s predloženom kurikularnom reformom kako bi što lakše mogao pratiti javnu raspravu koja će se otvoriti nakon javne prezentacije kurikularne reforme sljedećeg tjedna. Naš sugovornik kaže da je stav nove Vlade da se nastave svi otpočeti projekti koji su kvalitetni. Već je ranije i ministar obrazovanja prof. dr. Predrag Šustar najavio da će se reforma nastaviti i da će se, ono što se u javnoj i stručnoj raspravi detektira kao loše, popraviti.

Voditelj kurikularne reforme dr. Jokić sam je kazao da će se u jednom dijelu kurikulumi morati korigirati. Njemu i skupini učitelja i drugih stručnjaka koji su radili na njima u ponedjeljak istječe rok na koji su angažirani, a tko će nastaviti rad na reformi, po svemu sudeći, znat će se sljedećeg tjedna. A prema najnovijoj najavi, Karamarko i Jokić trebaju se sastati u ponedjeljak 29. veljače.

>> Šustar i Jokić suglasni: Kurikularna reforma je metapolitika

Komentara 25

Avatar ČEPlN
ČEPlN
11:13 27.02.2016.

A to je ostatak one rodne ideologije nastale u americi gdje je normalno sirenje pedofilije a u hrvatsko skolstvo ugurao je Jovo iz Obudovca ( laze vam da je iz Rijeke).

MA
Marko1337
09:59 27.02.2016.

Kurukularne promjene svakako treba provesti, ali nikako ovo što je pripremljeno od partijske bagre. Nama treba hrvatsko školstvo kompatibilno sa europskim, a temeljeno na tradiciji, kulturi i potrebama hrvatskog naroda i budućnosti, a ne za potrebe partije i regiona.

DU
Deleted user
09:46 27.02.2016.

Sreća pa je došla smjena vlasti...i djecu bi nam zatrovali sa svojim liberalno komunističkim smećem...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije