Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽENA ZBOG ZLOPORABA

Vodila poslovne knjige umjetničkoj organizaciji, pa ih oštetila za 385.644 kuna

Hrvatske kune
Dubravka Petric/PIXSELL
26.06.2021.
u 14:40

Tereti ju se da je  od 14. siječnja 2016. do 12. prosinca 2018. u Zagrebu, kao direktorica jednog trgovačkog društva iz Zagreba, pružala financijske i računovodstvene usluge za jednu umjetničku organizaciju iz Zagreba.

Žena (55) optužena je zbog zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave, a optužnicu je protiv nje podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Tereti ju se da je  od 14. siječnja 2016. do 12. prosinca 2018. u Zagrebu, kao direktorica jednog trgovačkog društva iz Zagreba, pružala financijske i računovodstvene usluge za jednu umjetničku organizaciju iz Zagreba. Vodila im je računovodstvene i druge poslove vezane uz financije te umjetničke organizacije te je bila opunomoćena raspolagati sredstvima na bankovnom računu spomenute organizacije. Kako bi obavljala te poslove, imala je karticu koju je koristila u više navrata i to tako što je  na raznim bankomatima podigla ukupno 35.300 kuna.

Osim toga, u raznim trgovinama kupila je robu vrijednu 14.194 kune, što je također platila karticom. Tereti ju se i da je obavljala novčane transakcije kojima je s poslovnog računa te umjetničke organizacije na račun svog trgovačkog društva u više navrata isplatila ukupno 336.150 kuna.

Kako bi prikrila svoje nezakonite radnje izradila je neistinite bankovne izvode i prezentirala ih upravnom vijeću te organizacije i na temelju nje sastavljala financijske izvještaje o poslovanju i troškovima te organizacije. Optužena je da si je pribavila protupravnu imovinsku korist od 385.644 kune.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
minolta
15:38 27.06.2021.

pravedni pravnik i pošteni knjigovođa ne postoji :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije