Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPLAVA Grad Šibenik još je lani izradio projekt uređenja Ulice A. L. Kabalera

Vodice: Po kruh i mlijeko mogu samo automobilom ili u čizmama

15.01.2009.
u 15:22

VODICE – Voda nam je do koljena. Bujica ulazi u dvorišta, plavi podrume, parkirališta... tako vam je to u Ulici Ante Lasana Kabalera u Vodicama. Baš svaka kiša donosi probleme. Automobili još nekako mogu proći, polako uz rub, tu i tamo netko zapne sa starim vozilom, ako ide po srijedi.

Mi pješaci možemo samo stajati uz lokvu i razmišljati kako prijeći preko... meni je jedina alternativa kružiti, i to po pola kilometra naokolo, da bih prešao cestu, a moj susjed mora imati ribičke gumene čizme jer nažalost ne može drukčije izaći iz kuće, nego preko vode – ispričao je Dragan Zekonjić, ogorčen što gradska vlast već godinama ništa ne radi da riješi taj gorući problem.

Prije nekoliko godina stanovnici sporne ulice pisali su peticiju, gradska uprava obećala je riješiti problem, djelatnici ŽUC-a čak su nekoliko puta izlazili na tren, mjerili nagib, čak se jednom nasipala cesta... ali prometnica se i dalje za svake kiše i ljeti i zimi pretvara doslovce u jezero.

Turisti razočarani
– Kako da gostima objasnim da mi iznajmljivači nismo krivi za poplavu u ulici, kako da im kažem da ne mogu izaći van do 100 metara udaljene trgovine da bi kupili kruh i mlijeko, ako pada kiša. Gotovo svako jutro zadnja dva mjeseca moram rano ustajati da bih dijete autom odbacila do 50 metara udaljenog raskrižja, naravno zbog vode. Podrum nam je nekoliko puta poplavio, intervenirali su vatrogasci... i tako je već godinama – dodala je Verica Bilić, vlasnica apartmana čiji ulaz točno gleda na malo umjetno jezero.

Jedna grupa turista iz Italije bila je toliko zatečena vodom na cesti da su se na naše pitanje prvo nasmijali, a potom kratko odgovorili da imaju osjećaj da su došli u Somaliju, a ne u Hrvatsku.

– Ovo bi vaše vlasti trebale riješiti ukoliko želite razvijati turizam, imate predivnu zemlju i to trebate znati iskoristiti... ali s ovakvim gradskim prometnicama teško ćete privući goste, posebno što znam da isti problem imate i ljeti – kazao je Rafall Gambrioza.

U upravi Grada Vodica svjesni su problema koji muči stanovnike Ulice Ante Lasana Kabalera.

– Istina, problem postoji, Grad je još prošle godine izradio cjeloviti projekt uređenja toga dijela Vodica, cijele ulice. To će biti ujedno prva velika investicija uređenja jedne gradske ulice. Projekt je vrijedan 10 milijuna kuna, a osim novog asfalta, sagradila bi se i kanalizacija koju to stanovništvo nema – otkrila je Branka Juričev Martinčev, gradonačelnica Vodica.

Kompletna obnova
Između ostalog, ulica bi dobila novu oborinsku odvodnju, stare vodovodne cijevi zamijenile bi se novima, a planira se i uređenje nogostupa, javne rasvjete, i to i s ??morske’ strane.

– Čim dobijemo lokacijsku dozvolu, a nadamo se da će to biti ovih dana, raspisujemo natječaj. ŽUC je u svome proračunu već osigurao dva milijuna kuna za obnovu prometnice, a ovih dana moramo se sastati s generalnim direktorom Hrvatskih voda, jer bi i oni trebali participirati svojim sredstvima u obnovi ulice – dodaje gradonačelnica Vodica.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije