Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drava prijeti

Vodeni val kreće prema Osijeku. Vodostaji kod Siska opadaju

poplava
Davor Javorović/Pixsell
20.09.2014.
u 17:09

Osijek čeka dolazak vodene bujice, a proglašeno je izvanredno stanje za sve nasipe od 45. kilometra Drave do ušća u Dunav

Dok rijekom Dravom u području Osječko-baranjske županije prolazi vodeni val koji se ne pamti posljednjih 40 godina, vodostaji rijeka u sisačkom području su u opadanju, javlja HRT.

Osijek čeka dolazak vodene bujice, a proglašeno je izvanredno stanje za sve nasipe od 45. kilometra Drave do ušća u Dunav. Vodeni val prošao je Donji Miholjac, a sada se kreće prema Belišću, Osijeku i naselju Karašica koje je odsječeno te je ulazak u njega zabranjen svima osim stanovnicima. Tijekom noći pripadnici Hrvatske vojske, građani i ostale službe ondje su postavile 50.000 vreća s pijeskom. Na sisačkom području vodostaji svih rijeka opadaju.

Situacija je kritična još u Selima gdje se stanovnici bore s vodama koje nadiru iz Odranskog polja.

>>Pogledajte 'valovitu cestu': Zbog poplava i klizišta niču brojna ulegnuća

>>Bujice potopile obalne gradove. Ispred pulske Arene 'plivale' fekalije i toaletni papir

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije