Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČARANI 'PRAZNIM' GRADOM

Vodeće britanske dnevne novine o Dubrovniku: 'Čudo vrijedno čak i samoizolacije'

Članak o Dubrovniku
Foto: Screenshot
24.09.2020.
u 11:22

U pozitivnom članku o Dubrovniku novinarka poziva Britance da osjete prazniji Dubrovnik nego inače, Dubrovnik kakav je nekad bio, čudo vrijedno čak i samoizolacije na povratku doma

U prestižnom britanskom listu The Telegraph, koji ima 20-tak milijuna čitatelja mjesečno, danas je objavljen članak o Dubrovniku autorice Mary Novakovich.

Od 15. do 22. kolovoza britanska freelance novinarka hrvatskog porijekla Mary Novakovich, vrsna poznavateljica hrvatske obale, koja piše za prestižne britanske magazine, kao što su The Guardian, Conde Nast Traveller, The Telegraph, the Independent i Daily Mail, u pratnji fotografa Adama Batterbee pripremala je članak o Dubrovniku i Mljetu za prestižni The Telegraph.

Tijekom svog boravka u Dubrovniku i na Mljetu novinarka i fotograf odsjeli su u Jadranskim luksuznim hotelima, Excelsioru i Odiseju i u apartmanima Pine tree na Mljetu. U pozitivnom članku o Dubrovniku novinarka poziva Britance da osjete prazniji Dubrovnik nego inače, Dubrovnik kakav je nekad bio, čudo vrijedno čak i samoizolacije na povratku doma.

U Dubrovniku je novinarki i fotografu The Telegrapha zaželjela dobrodošlicu direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić. Direktorica TZGD u razgovoru s novinarkom istaknula da je britansko tržište najvažnije emitivno tržište Dubrovnika, čiji se turisti tradicionalno nalaze na vrhu top ljestvice najbrojnijih turista te su se složile da je Dubrovnik etablirani turistički brand na UK tržištu.

Mary Novakovich se tijekom svog boravka u Dubrovniku susrela i s gradonačelnikom Dubrovnika, Matom Frankovićem koji je naglasio kako je Dubrovnik jedna od sigurnijih mediteranskih destinacija za britanske turiste, da su brojke vezano za COVID-19 izuzetno povoljne te da bi Dubrovnik trebao imati poseban status na britanskom tržištu u odnosu na ostale djelove Hrvatske.

 

Komentara 9

DU
Deleted user
13:55 24.09.2020.

Jel to onaj isti telegraf sto je nekoć piso o gradjanskom ratu u jugoslaviji i umjesto hrvatska i hrvati piso balkan tribe.

DU
Deleted user
12:58 24.09.2020.

Dva tjedna godišnjeg i dva tjedna samoizolacije. Poslodavci jedva čekaju na zaposenike koji mjesec dana ne dolaze na posao.

DU
Deleted user
17:48 24.09.2020.

ako je cudo, mozda treba rizikovat...za koliko se stize od Trebinja do Dubrovnika... na belom konj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije