Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIK SPLIT

Voda u Splitu je zamućena, preporuča se prokuhavanje kao mjera predstrožnosti

Pitka voda i visoki ra?uni
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/2
23.11.2022.
u 10:22

Sva dosadašnja ispitivanja pokazuju da je voda kemijski i mikrobiološki ispravna", upozoravaju iz Vik-a Split.

Vodovod i kanalizacija Split upozorila je građane Splita da je došlo do zamućenje na izvoru rijeke Jadro zbog velike količine kiše koja je u proteklom periodu pala na šire splitsko područje.

"Rezultati ispitivanja vode uzeti na različitim mjestima iz vodoopskrbne mreže koja se napaja iz izvorišta Jadro pokazuju da je parametar zamućenja povišen u odnosu na propisane vrijednosti. Analize s terena također pokazuju da je koncentracija rezidualnoga klora u adekvatnoj koncentraciji, a sva dosadašnja ispitivanja pokazuju da je voda kemijski i mikrobiološki ispravna", upozoravaju iz Vik-a Split, piše Dalmacija Danas.

Navode kako je Nastavni zavod za javno zdravstvo obaviješten o rezultatima Laboratorija za pitke vode Vodovod i kanalizacija Split, te da stručnjaci Zavoda preporučaju koristiti mjeru predostrožnosti prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju.

"Situacija u vodoopskrbnom sustavu kontinuirano se prati i o svim promjenama potrošači će biti pravovremeno obaviješteni putem službenih medija i naše web stranice www.vik-split.hr", zaključuju.

VIDEO: Nove mjere u Hrvatskoj zbog ptičje gripe: Sva perad mora se držati u zatočeništvu

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:17 23.11.2022.

Prokuhavanje kao mjera opreza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije