Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oboren rekord

Vlast u Federaciji BiH raspala se nakon samo 65 dana

08.08.2010., Sinj - 295. sinjska Alka. Ovogodisnju alku dosli su popratiti najvisi drzavni,vladini i saborski duznosnici.Zeljko Komsic
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
06.06.2015.
u 11:44

HDZ u novoj vladi želi Fahrudina Radončića, SDA za to ne želi ni čuti

Ni sto dana nije izdržala vladajuća koalicija u Federaciji BiH. Krajem ožujka, gotovo pola godine nakon općih izbora SDA, HDZ i Demokratske fronte Željka Komšića sklopili su dogovor o uspostavi izvršne vlasti u ovom bh. entitetu, a već jučer Komšić (na slici) je objavio da koalicija prestaje postojati i kako aktualna vlada FBiH nema potporu njegove stranke u Parlamentu. Vlada je dakle pala nakon samo 65 dana!

Razlog za ovakvu Komšićevu odluku je preglasavanje njegovih ministara od SDA i HDZ-a i to na pitanju upravljanja javnim poduzećima u Federaciji. Komšić je tražio da ovlasti nad upravljačkim strukturama elektroprivreda, Aluminija, telekoma, pošta i drugih javnih poduzeća imaju resorni ministri, a SDA i HDZ izglasali su uredbu po kojoj će to biti u nadležnosti Vlade kao kolektivnog tijela.

Trenutačno Federacija ima manjinsku vladu, a HDZ bi vrlo rado DF zamijenio SBB-om Fahrudina Radončića. SDA se pak protivi takvom rješenju i nada se da će se DF, ipak, predomisliti i ostati u vlasti. Još je neizvjesno kako će se ova kriza odraziti na funkcioniranje vlasti na državnoj razini.

 

>> Sporazum s EU neće riješiti kaos u BiH. Euri, rublje, dolari kontroliraju vlast

>> Svjetske sile, završite u BiH posao ili će bačva baruta eksplodirati

Komentara 4

BO
Borivoje
10:22 07.06.2015.

radoncic je za BiH najgore rjesenje, on ti ima vezu sa srbijom, cudno je da u najboljoj stranci u BiH (HDZ) to nisu shvatili

LA
LaurenceofArabia
19:50 06.06.2015.

U Hrvatskoj bi ziher izdrzali 3+ godine. Red medijske kontrole, red koncerata Severina, red nastupa Let 3, red vrijedjanja svakog tko misli drugacije i eto te na vlasti....neko vrijeme.

Avatar Tito zločinac
Tito zločinac
12:12 06.06.2015.

Komšic za sebe opet tvrdi da je Jugoslaven i Bosanac. Što očekivati od takvog čovjeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije