Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAŽI, LAŽi MI Lokalni su izbori prilika da se stranke 'itaju' obećanjima koje često ne mogu ispuniti

Vlast u Dalmaciji puno obećala, a malo učinila

07.04.2009.
u 16:40

Sudeći prema onome što su učinili u posljednje četiri godine, stranke diljem Dalmacije i za ove izbore mogu obećavati iste projekte kao i za prethodne.

Nema novih stanova
Splitska vlast, predvođena HDZ-om, izradila je GUP, preuredila rivu. Grad je zaslužan i za gradnju sportske dvorane u Lori.

Međutim, za osnivanje poduzetničkog centra u Dračevcu napravljeni su tek prvi koraci, kao i za hotel za starije osobe u Duilovu. Nije saniran deponij na Karepovcu, Split još nema metro ni podzemne garaže. Projekt Stari plac je na mrtvoj točki, kao i Žnjan, a ni Autobusni i Željeznički kolodvor još nisu u Kopilici.

U Dubrovniku se koalicijska županijska vlast HSS-SDP-HNS i gradska vlast HDZ-a nisu proslavile obećanjima. Za županijski centar za gospodarenje otpadom tek se traži lokacija. Dubrovačkoj vlasti glavni projekt bila je stanogradnja. Ni jedan stan nije napravljen. Šuica je obećala novi ulaz u Grad s Ilijine glavice s tri traka i tek se sada ruše objekti. Završetak gradnje javne garaže kasnio je dvije godine i izazvao niz afera. Usto, Šuica je najavljivala da će “dići na noge” UTD Ragusu, preseliti remizu u Komolac, pokrenuti poduzetničke zone. Ništa od toga.

Šibenik nema kino
Ono što je HDZ sa svojim partnerima u Zadru i Zadarskoj županiji obećao uglavnom je i ostvario. Sagrađena je brza cesta od Zadra do A1. Na Višnjiku je sagrađena dvorana K. Ćosića dvije godine kasnije od plana. Kasni i otvaranje zatvorenoga plivališta, ali će biti otvoreno do izbora. Sa zakašnjenjem se gradi Poliklinika i luka Gaženica.

Šibenske vlasti obećavale su na otočiću Obonjanu, na kojem su donedavno ljetovala djeca, superluksuzno ljetovalište s marinom. Tek je potpisan ugovor s Orco grupom. Nije otvoren multimedijalni centar u bivšem kinu Odeon. Nije sagrađen ni ekskluzivni hotel s marinom za megajahte na poluotoku Kuline, a nisu uređene ni četiri gradske povijesne utvrde. “Posao stoljeća”, odvoz troske s prostora bivšeg TEF-a, tek je u začetku. Još nije počela gradnja brze ceste prema Drnišu i Kninu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije