Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'U ime obitelji':

'Vlast nametanjem jednoumlja redefinira brak'

U ime obitelji
Foto: Željko Lukunić/PIXELL
08.11.2013.
u 19:30

"S velikom radošću čestitamo svim građanima Republike Hrvatske na raspisivanju referenduma koji su prvi put u povijesti hrvatske države zatražili i osigurali sami građani", napisali su iz građanske inicijative "U ime obitelji"

Građanska inicijativa "U Ime obitelji" poslala je priopćenje u povodu današnjeg raspisivanja referenduma o definiciji braka.

Građani će 1. prosinca odlučivati žele li u Ustav unijeti definiciju da je brak životna zajednica muškarca iz žene, a iz inicijative su se pohvalili kako je to prvi referendum koji su "zatražili i osigurani građani Republike Hrvatske".

Priopćenje građanske inicijative "U ime obitelji" prenosimo u cijelosti:

S velikom radošću čestitamo svim građanima Republike Hrvatske na raspisivanju referenduma koji su prvi put u povijesti hrvatske države zatražili i osigurali sami građani. Ovo je velik korak u smjeru širenja suženog prostora demokracije u Hrvatskoj.

Ponosni smo na više od 6000 volontera građanske inicijative U ime obitelji koji su darujući svoje vrijeme, novac i vještine u ovoj teškoj gospodarskoj situaciji omogućili biračima da se u razdoblju od 12. do 26. svibnja izjasne o potrebi raspisivanja referenduma o braku na više od 2000 mjesta po cijeloj Hrvatskoj. Ponosni smo na više od 750 000 građana koji su zatražili raspisivanje referenduma – u atmosferi linča i napada koja se nastavlja sve do danas. Ponosni smo na pripadnike brojnih građanskih i vjerskih udruga i pokreta, na sve veće vjerske zajednice, 5 parlamentarnih stranaka i 15 izvanparlamentarnih stranaka koje su podržale građansku inicijativu, ponosni smo na brojne pojedince, obitelji, ljude različitih političkih stajališta, obrazovanja, različite nacionalnosti, vjernike, agnostike, ateiste – sve one kojima je zajedničko da drže da je brak jedino zajednica žene i muškarca. Ponosni smo na sve pripadnike hrvatskog naroda, građane Republike Hrvatske koji su se spremni založiti i izložiti za svoja uvjerenja te ljudska i građanska prava.

"Vlast pokušava redefinirati brak"

Građanska inicijativa za raspisivanje referenduma uvijek predstavlja izraz nezadovoljstva nekom zacrtanom politikom koju provodi aktualna vlast – u ovom slučaju nezadovoljstva pokušajima vlasti da nametanjem jednoumlja redefinira pojmove braka i obitelji, suprotno volji, vrijednostima i kulturi većine hrvatskih građana. Proteklih je 5 mjeseci, od predaje zahtjeva za raspisivanje referenduma  – potvrdilo da je opravdana bila odluka građana da preuzmu odgovornost i sami, izravnom demokracijom, stave veto na ponašanje političara koje birači ovlastili da bi im služili, a ne ih preodgajali.  

>>Vijeće Europe upozorilo Hrvatsku!

>>Sabor donio odluku o raspisivanju referenduma!

Vjerujemo kako će referendum 1. 12. 2013. pokazati da su postupci aktualne vlasti, provladinih udruga i provladinih medija -  "povećanje" potrebnog broja birača koji su se  trebali izjasniti o referendumu, razvlačenje pregledavanja potpisa, pogrešno tumačenje Ustava, ignoriranje ustavnih stručnjaka, pritisci na Ustavni sud, lažne optužbe za diskriminaciju i kršenje ljudskih prava, a osobito agresivna i jednoumna medijska kampanja kojoj smo svi izloženi posljednjih dana – samo dodatni motiv izlaska na referendum svima onima  kojima je važno da Ustav i zakoni štite i promiču brak i obitelj kao temelje hrvatskog društva. I ne samo njima - svima onima kojima je važna vladavina prava i demokracija u Republici Hrvatskoj - pravo građana da kažu što misle i određuju kako izgleda društvo u kojem žive.

Ključne riječi

Komentara 23

CV
crna vrana
20:08 08.11.2013.

Velika je ovo pobjeda koju ćemo proslaviti 1. prosinca o.g. Bit će to snažan poticaj hrvatkoj naciji da se postupnim, ali doslijednim zakonskim koracima može oduprijeti rigidnim neoboljševičkim i nakaradnim genderističkim nasrtajima na mladu hrvatsku demokraciju i hrvatsku državnost, njenee tradicijske vrijednosti i katoličku vjeru u Hrvata.

DU
Deleted user
21:23 08.11.2013.

Sigurno velika pobjeda jer su komunistički orijentirani vlastodršci u Hrvatskoj shvatili da im je ipak prevelik zalogaj ignorirati i prevariti 750.000 hrvatskih građana. Mislim da će rezultat referenduma biti toliko jasan i nedvojben da više čaka ni ova vlast neće više imati mogućnosti smicalicama pokušati ipak na prevaru izigrati narod i njegovu volju. U svim svojim pokušajima do sada imali su svesrdu podršku medija, bez ikakve iznimke, koji su se i te kako pokazali spremnima sudjelovati u toj masovnoj prevari i ignoriranju volje građana. Strašno mi je žao što neću moći sudjelovati u referendumskoj odluci zbog odsutnosti iz Hrvatske - no zato ću utrošiti svu svoju snagu i uvjeriti ljude da izađu na referendum i glasaju suprotno od onog što su im poručili josipović i milanović - da glasaju za predlog inicijative "U ime obitelji". Hvala još jednom svim volonterima i volonterkama koji su pod nasiljem, batinama, pljuvanjem, vrijeđanjem te ugožavanjem vlastitih života od "tolerantnih" lezbi i pedera koji su palili štandove inicijative - ipak izdržali i pomogli da do referenduma ipak dođe. Svi oni koji danas pozivaju da se glasa protiv inicjative "U ime obitelji", dakle i predsjednik države i premijer, te mnogi mediji to nasilje nad volonterkama i volonterima nijkada ni jednom riječju nisu osudili - ali zato revno pozivaju da se glasa protiv!. No nisu uspjeli i opet neće uspjeti jer narod nije više bedast koliko ti pametnjakovići misle.

Avatar puky
puky
19:55 08.11.2013.

... dragi prijatelji svih nas vjernika i Hrvata, uz vas smo a zbog zaštite naših tradicionalnih vjerskih i nacionalnih vrijednosti ... znam da će svaki vjernik izići na referendum i zaokružiti "DA" ... "DA" za naše pretke, "DA" za nass sada i "DA" za naše potomke ... strašan udarac zadati ćemo crvenoj zmiji a ne nesretnicima čijom nesrećom manipuliraju ... svim tim manjinama neće ništa biti oduzeto što već imaju a taklo ni nama ... samo će jugo komunisti dobiti lekciju o tome da se ne diraju naše svetinje ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije