Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šibenik

Vlasnik mjenjačnice prevario troje Šibenčana za preko dva milijuna kuna

Ilustracija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
19.02.2020.
u 11:59

Na isti način u protekle dvije godine prevario je tri osobe

Šibenska policija uhitila je 35-godišnjaka osumnjičenog za prijevaru 64-godišnjakinje, 72-godišnjaka i 64-godišnjaka. 

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 64-godišnjakinja 23. studenog 2018.g. u Šibeniku osumnjičenom kao vlasniku mjenjačnice donijela na promjenu valute iz EUR-a u kune novčani iznos od 10.000,00 EUR-a, kojom prilikom joj osumnjičeni nije bio u mogućnosti promjenu novca izvršiti odmah, već je oštećenoj izdao pravovaljani dokument u kojem je naznačio da će zaprimljeni novac vratiti do dana 30. studenog 2018.g. Od tada do 20. siječnja 2020.g. osumnjičeni je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi lažnim prikazivanjem činjenica oštećenu držao u zabludi da će joj povjereni novac vratiti, u kojem vremenu joj vraćen iznos od 500 EUR-a, na koji način je ista oštećena za 9.500 EUR-a, odnosno za iznos od 72.000 kuna

Ovim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni u vremenu od kraja 2018.g i tijekom 2019.g. na isti način oštetio 72-godišnjaka, koji mu je u više navrata donosio na promjenu stranih valuta u kune različite novčane iznose u sveukupnoj vrijednosti od 1.920.000 kuna, u kojem vremenu mu je izdavao pravovaljane dokumente, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, lažnim prikazivanjem činjenica držeći ga u zabludi da će zaprimljeni novac vraćati u različitim iznosima do određenih datuma, na koji način ga je oštetio za iznos od 1.920.000 kuna. 

Osumnjičeni je na isti način, oštećenog 64-godišnjaku, koji mu je 29. studenog 2019.g. u mjenjačnici predao novac radi promjene iz kuna u EUR-e, unatoč izdanom pravovaljanim dokumentu da će mu do dana 2. prosinca 2019.g vratiti, lažnim prikazivanjem činjenica držeći ga u zabludi, oštetio za iznos od 44.000 kuna.

Po provedenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave - istakla je Marica Kosor glasnogovornica šibenske policije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije