Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽAR U STAROJ GRADSKOJ JEZGRI

Drama u Trogiru: Vlasnik kuće pronađen mrtav, jedna žena životno ugrožena. Lakše je ozlijeđen vatrogasac

U starom dijelu Trogira izbio požar
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
20.04.2021.
u 12:30

Oko ponoći i 15 minuta požar je stavljen pod kontrolu, a u 2 sata je lokaliziran

Dragan M. (42) smrtno je stradao u požaru svoje obiteljske kuće u starom dijelu Trogira, na predjelu Pasike. Vatrogasci su dojavu o požaru dobili u ponedjeljak oko 22.20 sati. Odmah su izašli na teren. Požar stare, kamene kuće gasilo je 11 vozila i 37 vatrogasaca.

Sklupčano, beživotno tijelo vlasnika kuće pronašli su u potkrovlju koje se urušilo i potpuno izgorjelo.

Njegova supruga teško je ozlijeđena. Hospitalizirana je u splitskom Kliničkom bolničkom centru gdje su joj utvrđene za život opasne ozljede. Lakše je ozlijeđen i jedan vatrogasac koji je sudjelovao u gašenju požara.

– Bilo je strašno! Vatra je plamsala kao da će pola grada zahvatiti, sukljao je gusti crni dim. Djeca su plakala, ljudi su po noći istrčali iz okolnih stanova, susjedi su ih smještali kod sebe doma. Grozno!  Prava drama! – govore očevici požara.

U utorak ujutro svi u Trogiru govore o tragediji.

– Bio sam i sinoć ovdje. Vidio sam ženu kako je istrčala iz zgrade. Sama je izašla, nije izgledalo da je teško ozlijeđena. Odvezla ju je hitna i jutros čujem da je i ona u teškom stanju. S vatrom, opeklinama i dimom nikad se ne zna – govori muškarac kojega smo zatekli na mjestu događaja.

Oko ponoći i 15 minuta požar je stavljen pod kontrolu, a u 2 sata je lokaliziran. U utorak prije podne policija je još uvijek obavljala očevid, a vatrogasci su dežurali uz kamion na ulazu u taj dio stare trogirske gradske jezgre.

O događaju javnost je izvijestila i PU splitsko-dalmatinska.

– Sumnjamo da je u požaru smrtno stradala jedna osoba, dok je 46-godišnja žena prevezena u bolnicu gdje je utvrđeno da je životno ugrožena. U vrijeme izbijanja požara u zgradi se nalazilo još sedam stanara koji su uspjeli izići neozlijeđeni. Tijekom intervencije ozlijeđen je jedan vatrogasac kojem su utvrđene lakše tjelesne ozlijede – naveli su iz PU splitsko-dalmatinske. Mjesto događaja je osigurano radi obavljanja očevida kojim će se utvrditi okolnosti izbijanja požara. Među susjedima se govori kako je požar izbio zbog neispravnih instalacija.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar EtTore
EtTore
14:17 20.04.2021.

Ludi Talijani!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije