Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA POTVRDILA

Vlasnik ilegalnog doma za starije uhićen zbog smrti dvije zaražene korisnice

Dom za starije i nemoćne u Koprivnici postao novo žarište zaraze koronavirusom
Damir Spehar/PIXSELL
13.01.2021.
u 09:08

Kako je koprivnička policija u srijedu priopćila, tereti ga se I za širenje I prenošenje zaraznih bolesti. Predan je pritvorskom nadzorniku.

Policijska uprave koprivničko-križevačka dovršila je kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje teških kaznenih djela protiv zdravlja ljudi i širenja i prenošenje zarazne bolesti.  

- Sumnja se da je osumnjičenik u svom objektu na području Županije koprivničko-križevačke pružao uslugu smještaja i skrbi za nekoliko desetaka starih i teško bolesnih osoba, bez pravnog temelja, te od ožujka prošle godine nije primjenjivao važeće upute Zavoda za javno zdravstvo u cilju sprečavanja i suzbijanja epidemije COVID-19. Tim protupravnim pristupom i ponašanjem doveo je do širenja zarazne bolesti među korisnicima i zaposlenicima, dok su dvije korisnice usluga i preminule - navode u policiji.

Također, osumnjičeni je epidemiolozima koji su došli uzeti briseve zatajio broj i identitet osoba o kojima je skrbio, pa su brisevi uzeti sljedećeg dana nakon provedenog izvanrednog inspekcijskog nadzora Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Time je, kažu u policiji, prouzročio neposrednu opasnost od širenja zarazne bolesti..

Video - 99-godišnja korisnica Doma za starije preboljela koronu

Komentara 1

BF
bf22
21:47 14.01.2021.

a kao je dotični mogao godinama neometano voditi ilegalni dom? vjerojatno je bila ona : "neka institucije rade svoj posao"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije