Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOK U ŠPANJOLSKOJ

Vlasnik farme krivicu prebacuje na spasitelje: Kako je poginuo maleni Julen (2)

Spašavanje dječaka Julena
Foto: JON NAZCA/REUTERS/PIXSELL
1/8
01.03.2019.
u 18:58

Arhitekt koji je javno kritizirao akciju spašavanja 20. siječnja sastavio je izvješće koje je predano sudu, a u kojem se tvrdi da se smrt dječaka mogla dogoditi tijekom akcije spašavanja

Odvjetnici vlasnika imanja u Španjolskoj na kojem je poginuo dvogodišnji Julen Roselló tvrde da je dječačić možda poginuo tijekom pokušaja spašavanja, a ne tijekom samog pada, dok kao posebnog krivca ističu kramp na kojem su navodno pronađene dječakove dlake.

Podsjetimo, dječak je upao u 110 metara duboku rupu 13. siječnja, a tijelo je pronađeno na dubini od 71 metra nakon 13 dana uslijed velike akcije spašavanja.

Vlasnik imanja u Totalanu kod Malage David Serrano, partner rođaka obitelji Roselló, zasad je jedini optužen u ovom slučaju, a tereti ga se za ubojstvo iz nehaja. Rupa promjera 25 cm iskopana je bez odgovarajućih dozvola kako bi se pronašla podzemna voda.

Spašavanje dječaka Julena
1/8

Jesús María Flores, arhitekt koji je javno kritizirao akciju spašavanja 20. siječnja, sastavio je izvješće koje je predano sudu, a u kojem se tvrdi da se smrt dječaka mogla dogoditi tijekom akcije spašavanja, piše El Pais. U dokumentu su analizirane informacije, snimke i razni drugi materijali. Serranova obrana posebno ističe kramp koji je korišten u prvim satima pokušaja spašavanja.

- Upotreba krampa, ukupno 10 udaraca između 17.30 i 21 sat na dan incidenta (dječak je upao nešto prije 14 sati), je jedina stvar koja je fizički mogla uzrokovati rane na maloljetnikovoj glavi i lubanju - stoji u izvješću, a dodaje se da je na krampu pronađeno osam dječakovih dlaka, od kojih tri s korijenom.

Autopsija je pokazala da je smrt uzrokovana ozljedama glave na dan pada, a u obrani tvrde da su udarci zadani na bočnim stranama glave, gdje bi, kažu, bilo teško zadobiti udarac tijekom pada.

POGLEDAJTE I VIDEO - Spasioci nakon 16 sati izvukli dječaka koji je na gradilištu upao u rupu:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije