Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBRAJA SE ŠTETA

Vlasnica kuće pokraj epicentra: 'Gledala sam TV, a onda mi je susjed rekao da se sve srušilo'

Foto: Miroslav Lelas/Pixsell
1/9
07.10.2021.
u 12:00

Senka Punda Žitnik iz mjesta Liska doživjela je najveća oštećenja na svojoj kući zbog potresa od 4.6 po Richteru koji je izbio jučer u 21.57 sati

Odjednom je počelo, ja sam mislila da će se sve srušiti, ispričala je jučerašnje događaje Senka Punda Žitnik iz mjesta Liska u Dugopolju, čija je stara kamena kuća oštećena u potresu. 

– Izletjela sam van. Sva sam bila u strahu i onda su izašli susjedi i rekli mi da mi je srušilo tu kuću – kazala nam je.

Senka je doživjela najveća oštećenja na svojoj kući zbog potresa od 4.6 po Richteru koji je izbio jučer u 21.57 sati. Iako nije riječ o kući u kojoj živi, posla svejedno ima. 

– Zaspala sam tek u 4 sata ujutro, morala sam popiti dva normabela. Kuću će sanirati općina Dugopolje, došli su vrijedni momci, svaka im čast. Ja sam jedina koja je imala štetu – kazala je. 

Dosad je bilo sveukupno sedam prijava na području Sinja, no većinom je riječ o manjim oštećenjima. U Dicmu su uklonjena tri dimnjaka, a kolike su štete na kamenim kućama, još nije točno ustanovljeno. Kuća obitelji Župa u Krušvaru najviše je stradala. Načelnik te općine najavio je da će statičari danas posjetiti tu četveročlanu obitelj kako bi utvrdili je li kuća sigurna za život.

– Većih šteta nema, ali ljudi još uvijek otkrivaju nova oštećenja te ih prijavljuju – kazao nam je načelnik županijskog stožera civilne zaštite Damir Gabrić. 

Gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin cijelu noć bio je na terenu zbog odrona na cesti koji je jutros saniran te je promet omogućen. 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 6

MO
montello
12:27 07.10.2021.

epicentar stare kuce to se ruši brzo bio je jak potres

SE
serafin002
15:44 07.10.2021.

Potres nam čini uslugu da ruši ono što su vlasnici trebali rušiti, ali nije pošteno da mi plaćamo ili bilo tko obnovu privatnih kuća i stanova.

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
14:43 07.10.2021.

Sunce joj žarko pa što je gledala na TV kad nije osjetila potres i da joj se kuća urušava? Susjeda joj javila za kuću? Ajme meni .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije