Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PERFORMANS
Povratak na članak

‘Vlaška šaka’ Labrović nije u ringu dočekao Božu Biškupića

Konceptualni umjetnik Siniša Labrović je skakutao pokazujući publici okruglu ploču oko struka s natpisom samoproglašenoga ministra

Komentari 8

VJ
vještica
17:47 18.09.2010.

Ovaj sam odgovor pronašla na nekom portalu, čini mi se da će i ovdje suzbiti blejanje ovčurine:Ovco, kakvu drugu naredbu bi Veterinarska inspekcija mogla izdati ako je tražen nadzor od tvojih Prijatelja?! I prije nadzora sam pozvao veterinare koji suu ih liječili jer su bile u lošem stanju kada sam ih kupio. Liječiti papkare izgleda da mi je sudbina. Ovco, o čemu se radilo mogao si se u ovih 5 godina točno raspitati pa ne bi morao insinuirati, ali vi i dalje ne znate ništa kao preduvjet da biste znali sve. A to je nužno jer su Prijatelji u toj priči ispali totalni papci. Ovco, do svih ovaca i njihovih potomaka te mogu i danas odvesti da poblejite. Ovco, s vama se sporiti argumentima je potpuno besmisleno. Ovco, sve što sam napravio je bilo utemeljeno na zakonu, inače bi me tvoji potrgali. Takodjer, ovco, mislim da sam sve napravio i prema zavidnim etičkim standardima. Ovco, kad su u javnosti bili prepoznati kao licemjeri u tom konkretnom slučaju i kad je jedna druga udruga ljubitelja životinja preuzela inicijativu, Prijatelji su brzo promijenili ploču i ponudili kako će i oni tražiti udomitelje za ovce, našli su ih i nudili su mi suradnju, a što sam ja odbio. Ovco, kao i neki drugi pokreti koji su branili slabe i ponižene, i vi mislite kako istina i fakti nisu važni i kako ste vi uvijek i apsolutno u pravu, da cilj ne bira sredstva i da će stoput ponovljena laž i insinuacija uhvatiti korijena. Ovco, vi ste zamijenili sebe sa žrtvom koju zastupate, a njenu nevinost ste pripisali sebi. Ovco, stvar je moguće vrlo jednostavno riješiti: vi organizirajte javnu tribinu bilo o mom radu ili uopće o umjetničkim projektima koji uključuju životinje pa da napokon suočimo fakte, a ne da se vi uvijek iznova nabacujete blatom koje se temelji na \"navodno\". Ovco, do tada ću vas držati za insinuatore, a insinuacija (mi) je zloćudnija i odvratnija od laži. Ovco, izadjimo jednom pred javnost pa da vidimo što je istina o tom radu. Dakle, ovco? Čekam vas, ovco. Gdje god i kad god hoćete, ovco! Javno, ovco! Pa da završimo već jednom s gnjusnim podmetanjima, ovco.

VL
MA
mare0801
06:34 11.09.2010.

Nakon što sam gledala Labrovića u \"nedjeljom u 2\" shvatila sam koji je to genijalac,rijetka biljka u ovoj zemlji korupcije,estrade,lažnih vrijednosti i umjetnika koje inspirira jedna štraca od Severine.Izuzetno pametan i moralan lik koji je svjesno izabrao poziciju gdje će ga svi omalovažavati ,gdje će biti neshvaćen i okružen podrugivanjem. Hvala ti Siniša što imaš hrabrost koju ja recimo nemam,što imaš muda odbaciti stegu prosječnosti sa svog života,štp te boli k.... za svjetinu koja te ne kuži i nikad neće. Bravo legendo.

VL
DA
dalila
10:19 11.09.2010.

Svaki je Sinišin performans detaljno razrađen i smislen, a on se daje 100%, bez obzira na (visoku) cijenu. Nadam se da će poruka koju je poslao pridonijeti izmjeni stava prema suvremenoj umjetnosti u Hrvata prije nego što ista, kako kaže Siniša, postane arheološka činjenica!

VL
MA
Mayhaelo
11:43 11.09.2010.

Ovaj lik je genijalan. Da u ovom pravcu ide suvremena umjetnost, tj. konkretno perfosmansi, definitivno bi se svima svidjelo. Svaka čast!

VL
CO
Crna Ovca
11:47 11.09.2010.

Siniša Labrović je niškoristi koji je si je napravio karijeru mučenjem cjelog stada ovaca u \'umjetničkom\' performansu. Stvari su toliko izmaknule kontroli da se čak i inertna veterinarska inspekcija morala umješati i zabraniti mu da nanosi bol životinjama. Toliko oo moralu i sposobnosti čovjeka koji se je odlučio tako nisko spustiti samo da svrati pažnju na sebe.

VL
CO
Crna Ovca
22:05 26.09.2010.

@vještica, Siniša Labrović pokušava upornim laganjem prikazati svoje zlostavljanje životinja u potpunom drugom svijetlu. Veterinarska inspekcija je prepoznala opasnost u kojem se životinje nalaze te je stoga izdala naredbu kako bi više/manje zaštitla životinje od najgoreg. No svejedno su prešli preko kršenja zakona i Labrović nije dobio zasluženu kaznu. Sve činjenice o tom slučaju su odavno poznate. Nema se ništa novog za reći. Ostaje jedino da se ne zaboravi kako je počela karijera velikog umjetnika i borca za Varšavsku Siniše Labrovića. A oni koji ne znaju s kim imam posla, neka pročitaju ovo: tinyurl.com/sinisa-labrovic

VL
CO
Crna Ovca
22:27 26.09.2010.

Siniša Labrović o klanju: \"— Kolje, da! — potvrđuje nam Labrović. — Time sam htio sebe isključiti iz onog moralnog kruga pravih i časnih koji se brinu o manjinama.\" (SD). Dakle, Labroviću se mora priznati da je barem u jednomm bio uspješan - zaista se isključio iz društva moralnih ljudi. Bravo!

VL
RA
rafko
18:50 01.10.2010.

Mare 0801, thank you for your input. I appreciate your courage, too, as it seems to be going against the majority of the posted commentaries. Mr. Labrovic is truly a brave individual; no matter what the rest of the readers say, drastic problems require drastic step to be resolved. Short of pushing for a revolution, his actions, regardless of how \"in poor taste\" they might be considered by the readers, is a peaceful demonstration against everything that is corrupted, against everything that diminishes the roots of democracy, against everything that is a measure of equality, and NOT of wealth, prestige and shady influence. Whether Mr. Labrovic\'s method is politically correct or not, in good taste or not, is utterly irrelevant. Croatia, I dare say, needs more Labrovics, more squares and streets which belong to the people. A lovely country as she is, certainly does not suffer any draw-backs by some-one\'s pissing on \"cordoned-in\" square. After all, the first rain will wash-out his piss, but no rain will wash-out corruption.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.