Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PERFORMANS

‘Vlaška šaka’ Labrović nije u ringu dočekao Božu Biškupića

labrović (1)
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
1/17
10.09.2010.
u 21:40

Konceptualni umjetnik Siniša Labrović je skakutao pokazujući publici okruglu ploču oko struka s natpisom samoproglašenoga ministra

Po tmurnom vremenu, ali bez kiše, u petak se točno u 18 sati odigrao boksački meč u kojemu je glavnu ulogu imao izazivač – konceptualni umjetnik Siniša Labrović. Rezultat meča koji se nije dogodio kod spomenika kralju Tomislavu ispred Glavnoga kolodvora objavio je u mikrofon glumac Vili Matula – Siiiiiiiiniša Laaaaaabrović za ministra kulture.

Dok je glumac u ringu proglašavao pobjednika, pred golemim brojem okupljenih sugrađana, među kojima su bili i đaci koji su markirali iz škole i slučajni prolaznici, Labrović je skakutao u ringu skidajući rukavice i pokazujući publici okruglu ploču oko struka s natpisom samoproglašenoga ministra, dizao obje ruke u znak pobjede i vikao kako njegova vlast počinje u ponedjeljak. A upravo ovim duhovitim i angažiranim “mečem” počeo je i ovogodišnji Zagrebi! Festival.

U neviđenom borilačkom spektaklu, kako je u mikrofon uvodno vikao Matula, treba se promijeniti politička slika naše države. Jedan je u poziciji da brani svoju funkciju, ministar kulture mr. Božo Biškupić zvan Kolektor u teškoj kategoriji po HDZ verziji, jer narod smatra da je težak između dva i pol i tri milijuna eura, a s druge je strane izazivač Vlaška šaka Siniša Labrović, s mnogo više poraza u svojoj karijeri. Njegova drskost i upornost mogle bi odigrati presudnu ulogu u ovoj borbi Davida i Golijata, objašnjavao je glumac Vili Matula, dodavši kako se Labrović nametnuo kao ulični borac, a protivnik je navikao na salonski boks.

Labrović je izjavio je da mu je žao što aktualni ministar kulture Božo Biškupić nije pristao na “časnu borbu u ringu”, već je poručio da je on miroljubiv čovjek koji se ni s kim ne tuče za fotelju.

Komentara 8

MA
mare0801
06:34 11.09.2010.

Nakon što sam gledala Labrovića u \"nedjeljom u 2\" shvatila sam koji je to genijalac,rijetka biljka u ovoj zemlji korupcije,estrade,lažnih vrijednosti i umjetnika koje inspirira jedna štraca od Severine.Izuzetno pametan i moralan lik koji je svjesno izabrao poziciju gdje će ga svi omalovažavati ,gdje će biti neshvaćen i okružen podrugivanjem. Hvala ti Siniša što imaš hrabrost koju ja recimo nemam,što imaš muda odbaciti stegu prosječnosti sa svog života,štp te boli k.... za svjetinu koja te ne kuži i nikad neće. Bravo legendo.

DA
dalila
10:19 11.09.2010.

Svaki je Sinišin performans detaljno razrađen i smislen, a on se daje 100%, bez obzira na (visoku) cijenu. Nadam se da će poruka koju je poslao pridonijeti izmjeni stava prema suvremenoj umjetnosti u Hrvata prije nego što ista, kako kaže Siniša, postane arheološka činjenica!

VJ
vještica
17:47 18.09.2010.

Ovaj sam odgovor pronašla na nekom portalu, čini mi se da će i ovdje suzbiti blejanje ovčurine:Ovco, kakvu drugu naredbu bi Veterinarska inspekcija mogla izdati ako je tražen nadzor od tvojih Prijatelja?! I prije nadzora sam pozvao veterinare koji suu ih liječili jer su bile u lošem stanju kada sam ih kupio. Liječiti papkare izgleda da mi je sudbina. Ovco, o čemu se radilo mogao si se u ovih 5 godina točno raspitati pa ne bi morao insinuirati, ali vi i dalje ne znate ništa kao preduvjet da biste znali sve. A to je nužno jer su Prijatelji u toj priči ispali totalni papci. Ovco, do svih ovaca i njihovih potomaka te mogu i danas odvesti da poblejite. Ovco, s vama se sporiti argumentima je potpuno besmisleno. Ovco, sve što sam napravio je bilo utemeljeno na zakonu, inače bi me tvoji potrgali. Takodjer, ovco, mislim da sam sve napravio i prema zavidnim etičkim standardima. Ovco, kad su u javnosti bili prepoznati kao licemjeri u tom konkretnom slučaju i kad je jedna druga udruga ljubitelja životinja preuzela inicijativu, Prijatelji su brzo promijenili ploču i ponudili kako će i oni tražiti udomitelje za ovce, našli su ih i nudili su mi suradnju, a što sam ja odbio. Ovco, kao i neki drugi pokreti koji su branili slabe i ponižene, i vi mislite kako istina i fakti nisu važni i kako ste vi uvijek i apsolutno u pravu, da cilj ne bira sredstva i da će stoput ponovljena laž i insinuacija uhvatiti korijena. Ovco, vi ste zamijenili sebe sa žrtvom koju zastupate, a njenu nevinost ste pripisali sebi. Ovco, stvar je moguće vrlo jednostavno riješiti: vi organizirajte javnu tribinu bilo o mom radu ili uopće o umjetničkim projektima koji uključuju životinje pa da napokon suočimo fakte, a ne da se vi uvijek iznova nabacujete blatom koje se temelji na \"navodno\". Ovco, do tada ću vas držati za insinuatore, a insinuacija (mi) je zloćudnija i odvratnija od laži. Ovco, izadjimo jednom pred javnost pa da vidimo što je istina o tom radu. Dakle, ovco? Čekam vas, ovco. Gdje god i kad god hoćete, ovco! Javno, ovco! Pa da završimo već jednom s gnjusnim podmetanjima, ovco.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije