Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"PRAVI POTEZ"

Vlaović pozvao Divjak na ostavku zbog propusta s udžbenicima za siromašnu djecu

davor vlaović
Patrik Macek/PIXSELL
21.09.2018.
u 14:57

Svjestan da Divjak to neće učiniti, a ni "premijer je neće razriješiti", predložio joj je da zajedno sa ministricom socijalne skrbi i mladih Nadom Murganić ode u svaku obitelj, odnese knjige i ispriča se djeci i roditeljima.

Saborski zastupnik Davor Vlaović u petak je, u ime HSS-a, zatražio od ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak da podnese ostavku zbog greške, odnosno činjenice, da osam tisuća djece iz socijalno ugroženih obitelji "nema školske udžbenike", iako je nastava počela prije tri tjedna.

"Ministrica se ljuti na suradnike, traži njihovu odgovornost, ne ministrice za to se daje ostavka, HSS traži da podnesete ostavku zbog greške da 8 tisuća djece nema školske knjige", poručio je Vlaović sa saborske govornice.

Ipak, svjestan da Divjak to neće učiniti, a ni "premijer je neće razriješiti", predložio joj je da zajedno sa ministricom socijalne skrbi i mladih Nadom Murganić ode u svaku obitelj, odnese knjige i ispriča se djeci i roditeljima.  "To bi bio pravi potez ministrice, kad već neće dati ostavku", rekao je zastupnik.

Činjenicu da su djeca iz siromašnih obitelji ostala bez udžbenika, nazvao je "neoprostivom sramotom i šlamperajem".

Ministarstvo je na njih zaboravilo zbog šlamperaja, ili kako to ministrica kaže, zbog administrativne greške, što nije istina, prava je istina da se radio novi preustroj Ministarstva, radilo se kadrovriranje, uhljebljivaje, ustvrdio je zastupnik, navodeći kako je to pravi razlog zbog kojega nije donijeta odluka Vlade o nabavci udžbenika za više od osam tisuća djece iz socijalno najugroženijih obitelji.

"Strašna sramota, dajte prestanite se baviti kadroviranjem, uhljebljivanjem - radite svoj posao, ta djeca zaslužuju knjige kao i njihove kolege", poručio je Vlaović Ministarstvu znanosti i obrazovanja, napominjući kako se njegova stranka zauzima da sva djeca u Hrvatskoj dobiju besplatne udžbenike.

Jutarnji list objavio je u četvrtak kako više od 8000 korisnika socijalne pomoći nije primilo sredstva u ukupnom iznosu od oko 4,5 milijuna kuna namijenjena sufinanciranju školskih udžbenika. Novac za udžbenike za korisnike socijalne pomoći, a registrirano ih je 8182, osiguran je u sklopu proračuna Ministarstva znanosti o obrazovanja, no do isplate ne može doći bez odluke vlade.

Komentara 6

TT
TTjac
15:18 21.09.2018.

Naša djeca su pokusni kunići nesposobnim i časnohlepim političarima. To je zločin. Glavno da se teški kriminalac Vrdoljak k...ći na jumbo plakatima.

DU
Deleted user
11:45 22.09.2018.

A koga to HSS ustvari predstavlja, osim naravno pajser Krešu.,

Avatar Moodleen
Moodleen
19:19 21.09.2018.

Ko je taj Vlaović? Iz familije Blaupunkt?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije