Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željeznička nesreća

Vlak se zabio u peron u Barceloni, najmanje 54 ozlijeđenih

Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
28.07.2017.
u 14:40

Među ozlijeđenima ima državljana Francuske i Rumunjske.

Najmanje 54 osobe ozlijeđene su, od čega jedna teško kada je vlak u petak udario u prepreku na željezničkom kolodvoru u Barceloni, objavili su dužnosnici. Nesreća se dogodila u vrijeme jutarnje gužve na postaji Francia u središtu grada.

Među ozlijeđenima ima državljana Francuske i Rumunjske, rekle su lokalne vlasti koje su kontaktirale nadležne konzulate. Snimke i informacije objavljene na društvenim mrežama pokazuju da vlak nije kočio pri ulasku u stanicu, pa je udario u zapreku na kraju pruge. Prednji dio kompozicije djelomično je uništen.

Otvorena je istraga

Deseci bolničara stigli su na kolodvor, a večini ozlijeđenih pomoć je pružena na peronima. Bolnički izvori kažu da je jedna osoba teže ozlijeđena, ali joj život nije ugrožen. Devetnaest osoba sa srednje teškim ozlijedama prebačeno je u bolnicu, uključujući vozača koji je u šoku.

Do nesreće je došlo u 7 sati i petnaest minuta kada je vlak iz sela Sant Vicenc de Calders, oko 60km od Barcelone, ulazio na kolodvor. Državna tvrtka Adif koja upravlja željeznicama izvijestila je da je otvorena istraga.

 

 

 

 

 

Komentara 4

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
14:51 28.07.2017.

I uvik se ovo događa po velikim vrućinama

HR
hrza
10:22 28.07.2017.

Vozovođa pije iako mu škodi.

SC
schwertransport
09:48 28.07.2017.

sta je sa mesijem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije