Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BISKUP KOŠIĆ

'Na vlasti su i dalje protuhrvatski kadrovi i političari, mentalni komunisti'

Vlado Košić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
19.12.2017.
u 14:50

Biskup Košić rekao je kako 2017. godinu ne smatra lijepom, niti smatra kako će ona će ostaviti trag u prošlosti

Koji je bio cilj države da premjesti spomen-ploču s imenima poginulih branitelja iz Jasenovca? Kome smetaju hrvatski branitelji? Nažalost, na vlasti su i dalje protuhrvatski kadrovi i političari, mentalni komunisti, rekao je sisački biskup Vlado Košić na tradicionalnom božićnom primanju sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića.

Biskup Košić rekao je kako 2017. godinu ne smatra lijepom i ne smatra da će ona će ostaviti trag u prošlosti.

"Nastavila se stagnacija u mnogim područjima, posebno u demografskim obilježjima. Iz ove županije i cijele Hrvatske naša mladost odlazi, posebno ona školovana koji bi trebali razvijati Hrvatsku. Nisu zadovoljni onime što im država nudi, a onda kao odgovor na to država povisi plaće za mizernih 130 kuna, dok je Rumunjska, recimo, svojim liječnicima dala 1000 eura povišice kako ne bi napuštali zemlju", rekao je biskup Košić koji ipak ne podržava ni odlazak iz Hrvatske.

"To mi se čini kao dezerterstvo, ako to usporedim s ratnim danima. Tada su ljudi imali također male plaće, ali su ostajali u Hrvatskoj, branili Hrvatsku, a danas kao da je moderno otići iz domovine i hvaliti se iz Irske i Njemačke", napomenuo je Košić koji je istaknuo i nekoliko izrazito loših stvari koje su se dogodile ove godine.

"Loše su bile afera Agrokor, lažna arbitraža sa Slovenijom i sramotna presuda u Haagu te samoubojstvo generala Praljka. Nije slučajno što je datum presude za to potonje bio baš 29. studeni, datum važan u SFRJ. Moramo čuvati nacionalne interese, pa zar se moramo neprestano klanjati  svima koji nešto od nas traže, pa iako to što traže znači i našu propast", poručio je biskup Vlado Košić istaknuvši na kraju kako i u najtamnijem svijetu postoji svjetlo te kako za Božić ipak mora biti optimizma.

>> VIDEO Todorić: od raja do sloma

Komentara 68

ZL
zlako
14:58 19.12.2017.

Rekao je istinu a vampiri če poludjeti kao kad ih se polijeva Svetom vodom.

PA
Pajo
15:15 19.12.2017.

Bravo, biskupe!

SX
sudbina x
15:35 19.12.2017.

Točno u sridu biskupe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije