Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera dragulji

Zagorec i Bunjevac nisu pričali u šiframa

Vladimir Zagorec
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
16.04.2015.
u 00:20

Vladimir Zagorec drugi je put oslobođen optužbe da je Suzanne Bunjevac poticao da istražitelje navede na krivi trag

Zbog nedostatka dokaza Vladimir Zagorec i njegova prijateljica Suzanne Bunjevac drugi su put nepravomoćno oslobođeni optužbe da su ometali istragu u aferi Dragulji, odlučila je sutkinja zagrebačkog Općinskog kaznenog suda.

– Nijedan telefonski razgovor i nijedna SMS poruka, koje su izmijenili optuženi, nema takav sadržaj da bi se moglo zaključiti da su sprečavali dokazivanje. Nema dokaza ni da su se dogovarali u šiframa – obrazložila je sutkinja svoju odluku. Naime, tužiteljstvo je Zagorca teretilo da je poticao svoju prijateljicu da istražiteljima u slučaju Dragulji podmetne krivotvorinu i navede ih na krivi trag, a za to ju je nagradio konjem Astorom.

Tužiteljstvo je kao dokaz prilagalo i snimke telefonskih razgovora i SMS poruka koje su od kraja kolovoza do listopada 2007. izmijenili Zagorec i Bunjevac, a te su se snimke slušale i na sudu. Među ostalim, u razgovorima se često spominje i konj Astor kojeg je Zagorec navodno poklonio Bunjevac. U SMS porukama također se spominje konj Astor, a Zagorca prijateljica oslovljava sa “zečiću”.

>>Zagorec tvrdi da je stan platio 1,2 mil. kn

>>Blokirani milijunaši duguju 6,6 milijardi kuna

Komentara 5

OB
ObrenM
08:21 16.04.2015.

Nasto smo dosli?Da se lopovi,koji su krali u najteze ratno vrijeme otvoreno hvale.

BA
bajo2
23:27 16.04.2015.

koji je on ono cin,stranka ....

VG
vili.gali
01:34 16.04.2015.

Bravo Zagi, sada su tužne udbaške lopine oko Mesića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije