Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putin:

'Nove američke sankcije zakomplicirat će međusobne odnose'

Vladimir Putin
Reuters/PIXSELL
17.06.2017.
u 17:02

Senatori su prihvatili mjeru golemom većinom, s 97 glasova 'za' i s 2 'protiv'.

Nove sankcije Rusiji koje je izglasao američki Senat "zakomplicirat" će odnose Moskve i Washingtona, kazao je u subotu ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Naravno da će te sankcije zakomplicirati rusko-američke odnose. Smatram to vrlo štetnim. No kakve god da se odluke s onu stranu oceana donesu, neće nas dovesti u bezizlaznu situaciju i neće nas urušiti. No, treba još vidjeti što će od toga biti", kazao je ruski predsjednik.

Ustvrdivši da je "preuranjeno sada govoriti o ruskom odgovoru na te sankcije", Putin je istaknuo da će se Rusija znati "prilagoditi, učiniti još nešto dodatno, nešto što traži posebnu pažnju".

Senat Sjedinjenih Država glasovao je u srijedu za kažnjavanje Rusije koja se navodno uplela u američku predsjedničku kampanju 2016., odobrivši prijedlog sankcija koje bi predsjednika Donalda Trumpa mogle spriječiti u jednostranom popuštanju pritiska na Moskvu.

Senatori su prihvatili mjeru golemom većinom, s 97 glasova 'za' i s 2 'protiv'.

Namjera je kazniti Rusiju zbog navodnog upletanja u izbore, zatim aneksije Krima te potpore sirijskoj vladi u šestogodišnjem građanskom ratu.

Komentara 20

ST
stomugromova
08:17 18.06.2017.

Korporacija USA je trula i bolesna.Taj kancerogeni tumor nije izlječiv.To je jednostavno postala sodoma i gomora iz koje se teror širi po svijetu.Nitko nema mira od tih bandita. U Kongresu i Senatu ima više luđaka od normalnih. Pogledajte samo McCain-a,kakavv je to psihopat. Američki senator,a mjesto mu u ludnici.

RI
rikavac
17:51 17.06.2017.

Haha Ameri su nacija kretenska da je smijesno bilo sta komentarisat. Cuj sankcije za upletanje izbora a niko nije dokazao to. Sankcije za krim i pomaganje Asadu. A ocel iko uvest sankcije Amerima za rat u Afganistanu Iraku Libiji Egiptu za njihovo upletanje i izazivanje drzavnog udara i sto se skinuli sa vlasti predsjednike jos ih pogubili a legalno i demokratski izabrani?

DU
Deleted user
21:24 17.06.2017.

americke sankcije ali ispod stola i sa figom u spagu....Business: 13:32 16.06.2017_ Trade Turnover Between Russia, US Up by 29%. The turnover of foreign trade between Russia and the United States between January and April reached $6.976 billion, amounting to an increase of 29 percent year-over-year.Exports from Russia to the United States amounted to $3.159 billion, marking an increase of 30.4 percent, while imports to Russia from the United States amounted to $3.817 billion, up by 27.9 percent. The US share in the total turnover of Russian foreign trade for the indicated period increased to 4.1 percent from 4 percent last year. In 2016, the trade turnover amounted to a total of $20.276 billion.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije