Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUTIN TVRDI

'Koja je razlika između Comeyja i Snowdena?'

Vladimir Putin
Reuters/PIXSELL
15.06.2017.
u 16:43

Putin je kazao da su mu mnogi svjetski čelnici kazali da se SAD na sličan način miješa u njihova unutarnja pitanja. No to ne žele reći otvoreno, strahujući da će "pokvariti odnose" s Washingtonom, rekao je.

 Bivši direktor FBI-ja James Comey nije iznio nikakve dokaze da se Moskva miješala u američke predsjedničke izbore 2016., rekao je  ruski predsjednik Vladimir Putin, napominjući da Washington pokušava utjecati na ruske izbore već godinama.

Putin je govorio o Comeyjevom nedavnom svjedočenju pred senatskim Odborom za obavještajnu zajednicu.

"Nisam detaljno upoznat sa svjedočenjem bivšeg direktora FBI-ja Comeyja", rekao je Putin, odgovarajući na pitanja građana tijekom godišnje televizijske emisije. "Kažem opet, nije iznio nikakve dokaze (ruskog miješanja)."

"A što sa stalnom američkom propagandom, stalnom američkom potporom proameričkim nevladinim organizacijama izravnim financiranjem? Nije li to pritisak na naše umove? Nije li to pokušaj utjecanja na to kako bismo se trebali ponašati tijekom izbornih kampanja? To se događa iz godine u godinu", rekao je.

Putin je kazao da su mu mnogi svjetski čelnici kazali da se SAD na sličan način miješa u njihova unutarnja pitanja. No to ne žele reći otvoreno, strahujući da će "pokvariti odnose" s Washingtonom, rekao je.

Kad je riječ o Rusiji, "mi imamo vlastita mišljenja, izražavamo ih otvoreno. Ali to nije nikakvo potajno subverzivno djelovanje", rekao je.
Kazao je također da je "jako čudno" da je bivši direktor FBI-ja pustio u medije pojedinosti o svojim razgovorima s američkim predsjednikom preko prijatelja.

"Koja je razlika između direktora FBI-ja i g. Snowdena?", rekao je.

"U ovom slučaju, on (Comey) nije čelnik tajne službe nego aktivist za ljudska prava koji brani određeno stajalište", ustvrdio je.

"Uzgred budi rečeno, ako je (Comey) meta bilo kakve vrste progona zbog toga, rado ćemo mu u Rusiji dati azil", poručio je Putin.

Komentara 1

Avatar superhik74
superhik74
20:04 15.06.2017.

Lista drzava cije je "rezime" nelegalnim putem (ukljucujuci i vojnom agresijom bez objave rata) smijenila Amerika je duza od role toaletnog papira, pa kada se oni zale da se netko mjesa u njihove unutarnje stvari dodje mi da umrem od smijeha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije