Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crobarometar

Vladi pala potpora, 66 posto misli da idemo u lošem smjeru

vlada,sjednica vlade (1)
Patrik Macek/PIXSELL
25.09.2012.
u 17:12

Vladinim potezima nezadovoljno je 58 posto građana, a zadovoljno njih 31 posto, prenosi Dnevnik.hr

Smjer kojim ide Hrvatska čini se da se od lipnja stabilizira i sada 66 posto građana misli da idemo u lošem smjeru. Njih 24 posto misli da idemo u dobrom smjeru, a 10 posto ne zna, pokazalo je istraživanje Crobarometra za Novu TV, prenosi portal Dnevnik.hr. Vladinim potezima nezadovoljno je 58 posto građana, a zadovoljno njih 31 posto. 

>>Milanović u Njemačkoj: Hrvatska nacija nevjerojatan je paradoks

Iako je sačuvala kreditni rejting, Vlada i dalje najlošije stoji kod građana po pitanju javnih financija i proračuna, s potporom od 23 posto. Predsjednik Ivo Josipović s ocjenom 3,37 je u padu (u kolovozu je predsjednik imao "četvorku''). Vlada se u rujnu zaustavila na 2,13 ili ''dvojci'', a mjesec dana prije imala je ''trojku''.

>>Samo 4% građana vjeruje političkim strankama, Crkvi 48 %

Komentara 32

DU
Deleted user
17:46 25.09.2012.

ako je ovo točno, onda ovih 24% predstavljaju sigurne birače koji će ovakvoj koaliciji, vladi...slijedeće godine na lokalnim izborima potvrditi svoj glas. što ako tako ispadne, hoće li tada Milanović napokon pokazati na djelu svoju poznatu uzrečicu "mi preuzimamo odgovornost", i na djelu pokazati što ta odgovornost u stvarnosti znači? jedva čekam taj trenutak.

VU
vucko
17:57 25.09.2012.

Treba sagledati globalnu sliku kukuriku vlade ! Pozitivno je da su donjeli zakon o platnom prometu 30 i 60 dana da se novac brze obraca.Promjene su bile pre brze a naplata drzavnih poreza katastrofalna. Lose je povecanje PDV-a za 2 2 % kao i likvidacija nekih poduzeca, sto je povecalo broj nezaposlenih ,ti moraju isto zivjeti i dobivaju socijalna sredstva na burzi rada. Smanjenje administracije povecava nezaposlenost a novi umirovljenici su takodjer pali na racun mirovinskih i zdrastvenih fondova i financiraju se iz BDP-a koji se nedostatno puni od zaposlenih .Na dulju stazu dolazi do osiromasenja radnika,namjestenika i mirovnjaka. Pada potrosnja stanovnistva i utrzak PDV.a a to treba nadoknaditi.

DU
Deleted user
17:27 25.09.2012.

Samo 66% onih koji misle da idemo u krivom smjeru. Za ovo zlo koje nam vladajuće pleme svakodnevno servira - poprilično malo. Onih 24% koji smatraju da je ispravno što radi vladajuće pleme su oni koji se slobodno i danas nazove stokom sitnog zuba. Upravo na taj postotak je mišljeno kod prvog rabljenja tog pojma. Jedna četvrtina stanovništva koji slobodnu Hrvatsku nikad nisu htjeli, nikad nisu sudjelovali u njezinoj obrani ali zato sustavno sudjeluju u rušenju i uništavanju svega što je do sada učinjeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije