Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napokon se sastali Jadranka Kosor i Zoran Milanović

Vladajući HDZ i oporbeni SDP ipak neće zajedno izvlačiti državu iz krize

kosor
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/2
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
21.01.2010.
u 20:07

Premijerka Jadranka Kosor i predsjednik SDP-a zajedno su popili čaj, ali su odvojeno napustili Banske dvore.

“Uistinu dobar”. Tim je riječima premijerka Jadranka Kosor opisala jednosatni, prvi sastanak u četiri oka s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem. Razgovarali su o svemu, kazala je, o mjerama za spas gospodarstva, borbi protiv korupcije...

>>Zoran Milanović: Premijerka nije sklona lakiranju stanja

>>Kosor se susrela s čelnicima oporbe u vezi s ustavnim promjenama

Nakon sastanka J. Kosor i Milanović dali su odvojene, ali usklađene izjave za medije. Bili su dobro raspoloženi i optimistični jer su izašli s “uistinu dobrog razgovora”.

– Dogovorili smo se da ćemo se konzultirati o nekim krupnim pitanjima koja nas čekaju i koja ćemo ove godine morati rješavati – kazala je J. Kosor te najavila da će ubuduće rado razmijeniti misli ne samo s Milanovićem nego i s predstavnicima ostalih oporbenih stranaka u vezi s najtežim pitanjima.

Razumne mjere štednje

– Razgovaralo se o činjenici da država ne može, pa ni kratkoročno, izdržati ovu razinu javne potrošnje i da će u tom smislu premijerka imati našu podršku za one razumne mjere štednje koje su u ovoj krizi potrebne – kazao je šef SDP-a Zoran Milanović i ponovio da pozdravlja mjere za spas gospodarstva, ali da je to u ovom trenutku nedovoljno.

Velika je nelikvidnost – ustvrdio je Milanović i nastavio:

– Hrvatska na ovakav način financijski ne može dalje i ako ne riješimo problem nelikvidnosti i velike javne potrošnje koja je stvarana posljednjih šest godina kao politički projekt HDZ-a, to građani i gospodarstvo neće moći izdržati. A onda ni ovaj porez koji se pogrdno zove harač ni druge mjere neće biti dovoljni da se napuni proračun.

Depolitizacija policije

Razgovaralo se i o borbi protiv korupcije, a Milanović je Vladi poželio svako dobro i zazvao potpunu depolitizaciju policije jer se “jedino na taj način mogu očekivati nekakvi rezultati”.

Novi sastanak u četiri oka J. Kosor i Milanović nisu dogovorili, sastajat će se prema potrebi. Dugonajavljivani i do krajnjih granica estradizirani sastanak šefice pozicije i šefa opozicije nije donio ništa novo. Barem koliko je poznato javnosti, nikakve značajnije suradnje za spašavanje u krizi posrnule države – nema. Čak se nije dogodilo ni približavanje u stavovima dviju najjačih stranaka, pa se nameće pitanje zbog čega ovolika pompa u vezi sa sastankom na kojemu se razgovaralo isključivo načelno. SDP-ova podrška mjerama za spas gospodarstva očito je bila samo bljesak u odnosima SDP-a i HDZ-a. Za više od toga, barem zasad, nema šanse. Možda je za sve kriva činjenica da su se J. Kosor i Milanović pozivali na kavu, a na kraju su razgovarali uz – čaj. 

Ključne riječi

Komentara 75

OB
-obrisani-
09:13 22.01.2010.

........................IZBORI................!!!!!!! .današnja vlast nije izabrana na izborima i zato nije ni legalno izabrana ni demokratska. Cak i da zanemarimo da je kao i svi prethodni i ovaj zadnji saziv sabora izabran temeljem lažnih i falsificiranih popisa biraca, ostaje nepobitna cinjenicajenica da je Jaca postala premijerka zahvaljujuci politickom kupleraju prodanih duša, a ne odlukom biraca. Vlast formirana nepoštivanjem i izdajom izborne volje biraca, nemože biti i nije vlast naroda, vec vlast politicke prostitucije. ...medmed.. ..demokracija znaci..toleracija misljenja , drugih..tesko za tebe..!! imas li rep..???

OB
-obrisani-
21:14 21.01.2010.

HDZ = SDP = HNS = SDSS = IDS = HSS = HSLS =…= O R J U N A

RI
riousa
10:58 22.01.2010.

Ma vi ste u krizi do groba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije