Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANDREJ PLENKOVIĆ:

Vlada već odbacila oporbeni zahtjev za smjenom ministrice Divjak

Andrej Plenković i David Sassoli održali su konferenciju za medije
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
14.01.2020.
u 20:38

Vlada je na sjednici u prosincu prošle godine potpunosti odbacila prijedlog 31 oporbenog zastupnika u Hrvatskome saboru za pokretanje pitanja povjerenja ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u utorak, 14. siječnja da se Vlada već očitovala o oporbenom zahtjevu da se pokrene postupak izglasavanja nepovjerenja ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak kad je na sjednici u prosincu odbacila taj prijedlog.

"Mi smo se već kao vlada očitovali na tragu pismenog očitovanja i bit će nastupi sutra", odgovorio je Plenković novinarima nakon sastanka saborskog Kluba HDZ-a upitan o prijedlogu oporbenih zastupnika da se pokrene postupak izglasavanja nepovjerenja ministrici Divjak.

Dodao je i da će dijelom nazočiti raspravi o ministrici Divjak, ali ne cijelo vrijeme "jer za to nema potrebe", a u četvrtak je i sjednica Vlade te putuje u Berlin.

Vlada je na sjednici u prosincu prošle godine potpunosti odbacila prijedlog 31 oporbenog zastupnika u Hrvatskome saboru za pokretanje pitanja povjerenja ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak. 

"U cijelosti odbacujemo sve navode iz podneska i vezano uz dio koji se odnosio na prosvjede prosvjetara, kao i sve ono što se odnosi na reformu sustava obrazovanja, rekao je tada kratko premijer Andrej Plenković.

Nakon jednomjesečne stanke Hrvatski sabor počinje novu radnu sezonu i novu sjednicu koja će potrajati do početka travnja.

Sjednica će početi uobičajenim 'aktualnim prijepodnevom' za kojega će premijeru Andreju Plenkoviću i njegovim ministrima pitanja postaviti 40 zastupnika, a poslijepodne će raspravljati o prijedlogu 31 oporbenog zastupnika da se pokrene postupak izglasavanja nepovjerenja ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak.

Taj je zahtjev pokrenuo SDP, a potpisima ga podržali zastupnici HSS-a, HSU-a i Živog zida.

Premijer je rekao i da na koalicijskom sastanku prije sjednice Kluba HDZ-a nije bilo riječi o odnosima u koaliciji i navodnim razmimoilaženjima unutar zagrebačkog HDZ-a i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

"Nije to uopće danas bio predmet razgovora...Pitao sam jesu li svi tu - i oni su rekli da jesu. Ta tema je trajala 30 sekundi”, dodao je.

Vezano uz navodna razmimoilaženja unutar zagrebačkog HDZ-a i Bandića predsjednik HDZ-a rekao je da mu nitko o tome nije ništa spomenuo te je podsjetio da je Bandić u koaliciji sa zagrebačkim HDZ-om u zagrebačkoj Gradskoj skupštini još od ranijih izbora.

Komentara 10

Avatar Šipo
Šipo
09:30 15.01.2020.

Ministrica Divjak nije pokazala najbolji interes za suradnju sa ostatkom kolega. Naime Vlada je kolegijalno tijelo koje treba djelovati harmonično i usklađeno, a ne svak po svom nahođenju. Danas ćemo vidjeti koliko se to smatra bitnom povredom...

Avatar Dipsy
Dipsy
20:49 14.01.2020.

Vlada se vec izjasnila u prosincu , odbacila je sve navode oporbe,a premijer ima svakako puno važnijeg posla u pogledu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a.

RP
rpzagreb
21:48 14.01.2020.

Treba u potpunosti odbaciti i eliminirati ovu vladu. To je jedino i osnovno što će nas pomaknuti sa dna europe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije