Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMOGRAFSKA MJERA

Vlada uvodi dječje kartice: Evo što bi sve roditeljima moglo biti jeftinije

NP Plitvička jezera
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/5
12.11.2019.
u 09:01

Za obitelji s djecom jeftiniji i tako pristupačniji trebali bi biti nacionalni parkovi, muzeji, kazališta i željeznički prijevoz

Vlada uvodi od travnja iduće godine dječje kartice s kojima će roditelji moći ostvarivati razne popuste i pogodnosti. Na karticu će pravo imati svi roditelji, neovisno o visini plaće ili broju djece, a kartica bi trebala biti u dostupna preko e-Građana. 

Za obitelji s djecom jeftiniji i tako pristupačniji trebali bi biti nacionalni parkovi, muzeji, kazališta i željeznički prijevoz

– Istodobno ćemo raditi na uključenju što većeg broja privatnih partnera, može to biti od trgovaca automobilima, pružatelja određenih usluga, dakle svih onih benefita koje roditelji trebaju za svoju djecu – kazao je Ivica Bošnjak, državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku – javlja Dnevnik.hr. 

Demograf Stjepan Šterc sumnjičav je zbog mogućnosti opipljive promjene u posljednjoj godini Vladina mandata. 

– Kad je najava u nekakvoj budućoj varijanti, kad se još uvijek ne zna što zapravo roditelji mogu uz tu karticu kupiti i uz kakav popust, onda mi to zapravo više sliči predizbornom obećanju koje će se u nekakvoj doglednoj budućnosti ostvariti po jednom ili drugom modelu – smatra Šterc.

Ključne riječi

Komentara 8

LA
laganela
09:09 12.11.2019.

Koja glupost. Opet vlada prodaje maglu. Od toga nema ništa jer su popusti teret privatnika a ne države. Opet država ništa ne daje obiteljima s djecom, nego glume da se brinu o demografiji!

KO
kornjača
20:48 16.11.2019.

Bravo.

Avatar marela
marela
10:00 12.11.2019.

Željeznički prijevoz,ahahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije