Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vlada Ustavnom sudu: Krizni porez nije protuustavan

vlada
Mišo Lišanin
12.10.2009.
u 19:30

Vlada predlaže da se prijedlozi za ocjenu ustavnosti odredaba šest članaka Zakona odbiju kao neosnovani. Trenutačna makroekonomska kretanja u Hrvatskoj, piše u priopćenju, bila su povod za donošenje Zakona.

Krizni porez nije protuustavan, poručila je Vlada Ustavnom sudu u očitovanju na Prijedlog o ocjeni ustavnosti Zakona o posebnom porezu na plaće, mirovine i druge primitke koji je podnio predsjednik Stjepan Mesić te veliki broj udruga i pojedinaca.

Vlada predlaže da se prijedlozi za ocjenu ustavnosti odredaba šest članaka Zakona odbiju kao neosnovani. Trenutačna makroekonomska kretanja u Hrvatskoj, piše u priopćenju, bila su povod za donošenje Zakona, kako bi se neometano i redovito ispunjavale obveze za koje je novac planiran u državnom proračunu, a osobito za redovite isplate mirovina, plaća i socijalnih davanja.

Vlada Ustavnom sudu objašnjava da se uvođenjem Zakona izbjeglo smanjivanje mirovina i davanja namijenjenih socijalno osjetljivim skupinama stanovništva te daljnje smanjivanje plaća zaposlenih u državnom sektoru.

S telefonske sjednice Vlade poručeno je i da se Zakonom osobito štiti interes i vodi računa o najsiromašnijoj i socijalno osjetljivoj skupini društva, koja najteže podnosi teret gospodarske krize.

Ključne riječi

Komentara 187

OB
-obrisani-
19:43 12.10.2009.

ma ova vlada je nešto,fatastično- za nobela ali nobela gluposti !

OB
-obrisani-
21:56 12.10.2009.

:::vidite..ova dva may muna.LULIC...i MALI...yebu jedan drugog..sami im fali bolesna dvocjevka, da im drzi stangu..

OB
-obrisani-
22:46 12.10.2009.

što se tiće gornjeg teksta \"smijeniti,procesuirati,osuditi,pogubiti\"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije