Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak u EK-u

Vlada traži nove ulagače u "3. maj" i Brodotrogir

'13.12.2011., Zagreb - Tamara Obradovic Mazal na konferenciji Potencijali gradova odrzanoj na Pravnom fakultetu.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
04.04.2012.
u 20:00

Za nove investitore isti su uvjeti iz plana restrukturiranja dogovorenog s Končarom, rekla je Čačićeva zamjenica

– Zamjenica ministra gospodarstva Tamara Obradović-Mazal informirala nas je o donesenim odlukama i sljedećim koracima koje hrvatska Vlada planira poduzeti kako bi privatizirala i restrukturirala brodogradilišta koja su u problemima – priopćili su iz Europske komisije. I to je službeno sve. Kako smo neslužbeno doznali od izvora iz Komisije, velik dio današnjeg sastanka potrošen je na razgovor o Brodosplitu.

Ugovor o privatizaciji, koji će biti potpisan s investitorom DIV d.o.o., mora biti u skladu s planom restrukturiranja koji je Komisija odobrila u lipnju prošle godine. I danas su se vodili tehnički razgovori o tome. Nakon Brodosplita, stručnjaci Komisije pitali su što će biti s preostalim brodogradilištima čije restrukturiranje nadgledaju.

Čačićeva zamjenica (na slici), neslužbeno doznajemo, informirala ih je o tome da Vlada pokušava pronaći novog investitora koji bi preuzeo 3. maj i Brodotrogir po istim uvjetima iz plana restrukturiranja dogovorenog s Končarom.

Komentara 4

MS
mare_split
22:26 04.04.2012.

... MORA biti u skladu s ... koji je ODOBRILA komisija ... stručnjaci komisije PITALI SU ... čije restrukturiranje NADGLEDAJU ...! Ej ... građani RH jeste li pri svijesti? Zar ne vidite da ste već sada, prije srpnja mjeseca 2013. ROBOVI i da vas već sada - za EU kolonizatore - na lancima drže njihova potrčkala, u naravi strašni veleizdajnici svega što je RH mukom stekla! čekajte ... no GLADNI ćete teško moći učiniti nešto za sebe i svoju djecu, jer su već sada na \'njihovoj\' strani - NJIHOVA POLICIJA, NJIHOVI specijalci i zakoni koji su već odavno podešeni tako da vas, čim stanete u obranu sebe i svojih prava - čekaju BATINE i progoni! EU ... još malo pa ćete je morati moliti za dozvolu da se odete \'pokakiti\'! S r a n i e!

M3
Miške 3
07:59 05.04.2012.

Vidi ti Čaćićeve pomčnice.

BS
bstrabi2
10:40 05.04.2012.

Vlada traži.Šta traži?Pa imali smo ulagače.Samo što je Čačić i Brisla dobio po prstima.I sad trguje s rusima.Zato i je došla Američka flota na Jadran.Ova ženska mi mogla nači tržište za sebe,a ne za brodogradnju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije