Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.08.2017. u 12:03

Vidi li Vlada da si je Srbija uzela za pravo da Hrvatsku lupi 10 puta jačim protumjerama?

Vijest iz srpskih medija kaže da su inspektori ministarstva poljoprivrede Srbije samo u ponedjeljak zadržali 230 tona lako kvarljive robe iz Hrvatske, u vrijednosti od 500.000 eura. Zbog, kažu, dodatne, strože kontrole, “zbog vrućina”. Kako je krajnji rok za pregled ove robe 30 dana, “dobar dio nje može i propasti, jer neće biti upotrebljiv dok stigne do kupaca”, pišu.

Pokaže li se ta vijest točnom, a ne dijelom namjernog medijskog napuhavanja napetosti i pritiska na RH, te da je hrvatska prehrambena roba zaustavljena na granici sa Srbijom i namjerno izložena propadanju, onda je to događaj koji hrvatska vlada ne može zanemariti. I na koji organizirana i samosvjesna država ima samo jedan odgovor – reciprocitet protumjera.

Je li carinski rat između Hrvatske i Srbije već u funkciji, ili je još virtualan i medijski, nije izvjesno, ponajviše zbog toga što su hrvatski izvoznici prehrambenih proizvoda “prikočili” i iz straha do daljnjega odustali od slanja robe kamionima u Srbiju. S druge strane, izgleda da su s hrvatske strane već “prikočili” i državni službenici jer kamioni iz Srbije prolaze nedirnuti, bez novog, skupog “uzorkovanja”. To hrvatsko “gašenje vatre” u redu je ako je RH kriva za dramu na granici te ako se Srbija ponaša na isti način, dakle “vatrogasno”.

No, s obzirom na to da srpski ministar turizma i trgovine Rasim Ljajić likuje i otvoreno kaže da je već u tijeku provođenje pojačanog inspekcijskog nadzora “čiji je cilj pokazati koliko su besmislene mjere koje je uvela Hrvatska” – znači da Srbija prema Hrvatskoj već odrađuje “prekomjerno granatiranje”. Time i dvojba o tome je li ministar Tolušić ovdje izigravao Robina Hooda pada u drugi plan. Jer Srbija si je uzela za pravo da Hrvatsku lupi 10 puta jačim protumjerama. A to je za hrvatsku javnost nepodnošljivo.

Što se premijera i ostalih ministara tiče, nitko još Tolušiću nije dao javnu potporu, kao da ga puštaju da se sam nadmeće s Beogradom. Krivo, jer ovako bi Beograd mogao pomisliti da s ovom hrvatskom Vladom može raditi što hoće.

Komentara 11

PR
prajdali100
16:24 10.08.2017.

Tolusic se zaletio a Plenkovic ga je ostavio samog na brisanom prostoru.ODVRATNO !!! Sad je Srbija neka sila a Mi bijedni papuzani.Prvi put da mi je zlo od Plenkovica.Mi smo stvarno bijedni kad nas neki udbas Ljajic vuce za nos.Plenkovicu sram te bilo.

Avatar juricamesko
juricamesko
15:09 10.08.2017.

naravno da su Tolusica ostavili samoga.jos bi Plenkovic bio sretan da Tolusic podnese ostavku i tako se rijesi moguce konkurencije kad mu stvari krenu lise u Hdz.

BU
burza
14:02 10.08.2017.

Tolusic je u pravu ali je zalosno da mi uvjek podvijemo rep a drugi s nama gospodare on je pocel brinuti za poljoprivrednike a uvozni lobi vuce na svoju stranu da su to napravili srbi oni nebi odustsli od svojee namjere samo se mi svakom uvlacimo u d..e

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije