Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera Vjetroelektrane

Vlada: Tena Mišetić nije kontaktirana oko svjedočenja

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.06.2020.
u 18:18

Tvrde kako će se zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade odazvati pozivu ako ga dobije

U istrazi u "aferi Vjetroelektrane" u svojstvu svjedoka bit će ispitani: ministrica poljoprivrede Marija Vučković, državni tajnik tog ministarstva Tugomir Majdak i zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade RH Tena Mišetić, doznala je jučer Hina iz izvora bliskim istrazi. 

Vlada se danas oglasila vezano uz navodno svjedočenje Tene Mišetić te naglasila kako ona "još nije kontaktirana od strane nadležnih institucija oko svjedočenja u vezi sa spomenutim slučajem, te da će se odazvati pozivu ako ga dobije".

- Tena Mišetić je zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade koja sukladno Uredbi o Uredu predsjednika Vlade Republike Hrvatske i Pravilniku o unutarnjem redu Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske koordinira rad Ureda i upravlja Službom za javne politike i potporu predsjedniku.

Propisi se upućuju u javno savjetovanje nakon što su usuglašeni od strane svih nadležnih resora, a u procesu usuglašavanja zakona i drugih akata koji se usvajaju na sjednici Vlade Republike Hrvatske, sudjeluje i Ured predsjednika Vlade kao i Ured za zakonodavstvo Vlade RH.

Iz navedenog razloga tajnici kabineta onih tijela koja su nositelji izrade pojedinog propisa kontaktiraju zamjenicu predstojnika Ureda ili savjetnike u Uredu isto kao što kontaktiraju i tajnike kabineta drugih ministarstva koja su uključena u postupak usuglašavanja propisa.

Naglašavamo da zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade još nije kontaktirana od strane nadležnih institucija oko svjedočenja u vezi sa spomenutim slučajem, te da će se odazvati pozivu ako ga dobije - stoji u priopćenju kojeg potpisuje Marko Milić, glasnogovornik Vlade.

VIDEO Istražitelji su nadzirali razgovore Josipe Rimac u vozilu: "Kada sve to prođe sigurno imaš svojih 500.000 kuna..."

Komentara 1

TU
tulipani
18:35 02.06.2020.

tena mišetić je kao i njena mama igrač njemačkog telekoma na plaći u hrvatskoj vladi.neće oni nju nikada zbuksat.tko bi to drugi zastupao interese njemačkog telekoma u hrvatskoj vladi kao ona.možda marija puh.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije