Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRŽAVNI TAJNIK

Vlada odlučuje o sudbini Medvedovog pomoćnika, policija tvrdi da ih ipak nije vrijeđao

Stjepan Sučić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
29.11.2020.
u 21:07

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare predstojnik Ureda Vlade RH Zvonimir Frka Petešić rekao je kako u Vladi osuđuju taj nemili incident te da im je žao što se to dogodilo.

Sudbina državnog tajnika i čelnika Uprave za zatočene i nestale Stjepana Sučića i ravnatelja Memorijalnog centra Domovinskog rata Krunoslava Šeremeta bit će riješena na sjednici Vlade u ponedjeljak. Njih dvojicu je policija u subotu oko 00.30 privela nakon što ih je zatekla u kafiću u središtu Vukovara, i to samo pola sata nakon što su na snagu stupile nove epidemiološke mjere.

Dvojicu državnih dužnosnika u kršenju mjera nije zaustavio ni rekordan broj zaraženih u Vukovaru i Vukovarsko–srijemskoj županiji kao ni izvanredno obraćanje predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića koji je pozvao građane na pridržavanje mjera. Da stvar bude gora, njih dvojica su pritom odbili dati osobne iskaznice i alkotestirati se, tako da se u sve morala uključiti i interventna policija što samo govori kako je pritom, kako kažu i policajci, bilo svega i svačega.

Oglasio se i Nacionalni sindikat policije koji tvrdi da se cijeli događaj pokušava iskriviti, prikriti i zataškati, a policajce poniziti. Iz Sindikata tvrde da su Sučić i Šeremet vrijeđali i ponižavali policajce pa im i prijetili riječima „Znate li vi tko sam ja i tko smo mi“, „Ostat ćete bez posla“, psovali „majku četničku“ pa čak i zaprijetili da će otići kući po oružje i sve ih pobiti! Na telefonske pozive jučer se Sučić i Šeremet nisu javljali tako da se njihova strana priče i dalje ne zna, ali ostaje otvoreno pitanje zašto, ako su vrijeđali i psovali policajce, nisu zadržani u pritvoru i je li bilo kakvih poziva i pritisaka.

– Poduzete su sve mjere i radnje koje su bile potrebne tako da je utvrđena prekršajna odgovornost i izdani su prekršajni nalozi te nije bilo razloga za njihovo dalje zadržavanje. Isto tako netočno je da su policajci vrijeđani po nacionalnoj i bilo kojoj drugoj osnovi, da su im psovali ili prijetili oružjem. Utvrđuju se i okolnosti kako je došlo do oštećenja vrata u policijskoj postaji – rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

Na konferenciji za novinare u nedjelju predstojnik Ureda Vlade RH Zvonimir Frka Petešić rekao je kako u Vladi osuđuju taj nemili incident te da im je žao što se to dogodilo.

– Naravno da osuđujemo takav nemili događaj. Žao nam je što se takvo što dogodilo u trenutku kada su propisane mjere koje se odnose na sve nas u zemlji. Dužnosnici Vlade moraju davati primjer. Vlada će sigurno razmotriti to pitanje. Hoće li biti smijenjeni, odluku će donijeti Vlada RH – rekao je Frka Petešić koji o pozivima prema PP Vukovar, o kojima govori Nacionalni sindikat policije, ne zna ništa i ne vjeruje da je takvo što moguće.

Glasnogovornica Ministarstva branitelja Marija Trogrlić ponovila nam je kako još nemaju sve informacije te da će odluku o sudbini Sučića i Šeremeta donijeti kada dobiju sve podatke i dokumentaciju od policije.

– To je taj novi HDZ, to je to novo normalno, kao po onoj – što je za bogove, nije za volove. To je taj festival bahatosti tih 16 posto ljudi. Oni su se tukli s policajcima, razbili lokal i policijsku postaju i onda su na intervenciju nekoga pušteni, a ukazivalo je na to da moraju biti zadržani – rekao je Miroslav Škoro komentirajući incident u Vukovaru.   

Komentara 32

DU
Deleted user
21:26 29.11.2020.

U PU Vukovarsko-srijemskoj su dobili "ponudu koja se ne može odbiti". Shvatili su poruku i promijenili ploču. Tako vam draga djeco funkcioniraju karteli.

PO
povratak
21:12 29.11.2020.

Vidite kako se sve zataška ,dobro da je sindikat još sinoć prenio priču,jel ovi iz PP Vukovar su je promjenili danas.Ispast će da je Sučić prevozio pijane policajce do postaje.

Avatar drug Joža
drug Joža
21:25 29.11.2020.

U kafiću su tražili račun ali konobar nikako da dođe pa su se zato nepredviđeno zadržali, malo su popili pa su zato priupitali policajce: "znate li ko sam ja" - jer se nisu mogli sjetiti, dalje, vrata u stanici suu zapinjala pa je Sučić malo jače povukao vrata koja su tresnula, a "majku srpsku" je spomenuo onome ko je loše namjestio vrata...vi novinari u svemu vidite senzaciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije