Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi zakon
Povratak na članak

Vlada sutra o oduzimanju imovine ostvarene kaznenim djelima

SDP-ovu Ingrid Antičević-Marinović najviše smeta što se u Zakon o kaznenom postupku nisu uključile i izmjene kojima bi policijske snage bile pod nadležnosti DORH-a.

Komentari 7

MS
My Soul
18:07 07.07.2010.

ako se antičevićka zalaže za DORH, da taj drži policiju u rukama, onda se zna tko drži hrvatski DORH u rukama. zna se koliko je onda sati. samo nam još to treba. ingridino poštenje se vidi i po tome kakavv joj je mužić, koji nekažnjeno otkucava svoje stranke po ulici i ne može mu pasti dlaka s glave jer je mužić saborske zastupnice. fuuuuuuj

VL
OB
-obrisani-
16:39 07.07.2010.

Tu odluku je trebalo doneti odmah iza rata! Tada bi to bilo efikasno i makar malo smanjilo količinu opljačkane Hrvatske!

VL
OB
-obrisani-
15:49 07.07.2010.

Da li to znaci da nema zastare?

VL
OB
-obrisani-
16:48 07.07.2010.

@@@@ NARAVNO nema zastare ali za one predmete koji su po novom zakonu.započeti. Nigdje ne piše retrogradno. To znači tko je jamio - jamio! Konačno i G Omajec istiće u današnem izlaganju da je praksa (ali i znano kroz sveve zakonske odrednice dosada) da se postupak vodi po zakonu kada je započet. Začudo i meni ovo izgleda kao amnestiranje bivših \"perača\".???? I sve je to ok ali mi nikako nije jasno kako i na koji način su prigorcu oduzete nekretnine kad tek sutra ide u vladu Zakon o postupku oduzimanja imovinske koristi ostvarene kaznenim djelomi prekršajem. Šta sam propustio?

VL
OB
-obrisani-
17:17 07.07.2010.

Ako me logika dobro sluzi, to znaci ako se postupak danas (po novom zakonu) pokrene protiv recimo XX-a i dokaze mu se da je 1994.godine pronevjerio, prokrijumcario ili slicno tome svotu u iznosu od milijun eura koje je nakon togaga ulozio u 5 firmi i kupio 2 stana na ime djece, i jahtu na zenino ime...da ce mu to sve biti oduzeto...ili mi je logika dobra, ali naivno vjerovanje.

VL
OB
-obrisani-
18:32 07.07.2010.

@@@@ ??? @ cvrcak2010 Ja mislim da se ne radi ni o logici ni o vjerovanju, naravno da mu ste to neče oduzeti temeljem tog zakona. Ali oduzeti će mu se temeljem drugog zakona , onog o porijeklu imovine. Jednostavnovno će mu se oduzeti jer neče moći dokazati porjeklo. I to samo ako će mu htjeti to oduzeti. Iako sam sklon razmišljati drugaćije i temeljem dosadašnje prakse neće mu se oduzeti ništa jer ćim je firma u pitanju ....čao! Sa druge pak strane i to mi je osobno sumnjivi zakon koji bi ustavni sud trebao razmotriti (O tvom dokazivanju), jer je na snazi zakon, a tako su formirani i svi ostali da je \"optužba dužna iznjeti ili pribabiti dokaze\". Prema tome nemaš ti šta dokazivati.

VL
VI
Vito
08:26 08.07.2010.

...preselilo u Dežmanovu, u prostorije HTV-a kojemu sada, kaže Ingrid, plaća milijunsku najamninu. Nije li HTV u vlasništvu države? Evo još jedan dokaz kako političari pljačkaju građane plaćanjima najma vlastitih prostora.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.