Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVOR VRHA

Vlada se osvrnula na Vučićeve izjave: 'Jalova i promašena provokacija'

10.09.2018.
u 17:03

Povijesna je činjenica da je Hrvatska početkom 1990-ih godina bila napadnuta i bila žrtva agresije velikosrpskog Miloševićevog režima, poručuje Vlada.

Govor Aleksandra Vučića izazvao je puno reakcija u Hrvatskoj, a na njegove izjave osvrnula se i Vlada.

U svojem priopćenju poručili su kako su te izjave 'jalova i promašena provokacija' te da one ne mogu promijeniti činjenice. Napominju kako je položaj Srbije kao gubitnika odgovornog za tragedije 'kod gotovo svih susjednih napora' zasigurno težak.a

- U svom govoru održanom 9. rujna 2018. u Kosovskoj Mitrovici srbijanski je predsjednik Aleksandar Vučić između ostalog izjavio:„u Kninu se, danas, vijori šahovnica koje tamo nikada nije bilo“ te „Milošević je bio veliki srpski lider, namere su mu svakako bile najbolje, ali su nam rezultati bili mnogo lošiji“. Takve izjave nažalost su nova jalova i promašena provokacija koja ne može promijeniti stvarnost ni povijesne činjenice.

Povijesna je činjenica da je Hrvatska početkom 1990-ih godina bila napadnuta i bila žrtva agresije velikosrpskog Miloševićevog režima. No taj je režim pobjednička hrvatska vojska porazila u Domovinskom ratu i oslobodila cijeli okupirani teritorij, uključujući i grad Knin, na što možemo biti ponosni. Trajni simbol toga je upravo hrvatski stijeg na Kninskoj tvrđavi, koja je usto i tisućljetni simbol hrvatske državnosti. Unatoč nametnutom ratu, Hrvatska je iz njega izišla kao pobjednica i danas je ona članica EU-a i NATO-a.

Ako su osvajački ratovi koje je vodio režim Slobodana Miloševića za predsjednika današnje Srbije „najbolje namjere“ onda će izgradnja porušenih mostova između Srbije i žrtava njezine agresije nažalost zahtijevati još mnogo napora i vremena. Položaj Srbije kao gubitnika odgovornog za tolike tragedije kod gotovo svih susjednih naroda zasigurno je težak. Što prije se Srbija, njeno vodstvo i njena javnost s time suoči i usvoji europske vrijednosti, tim prije će doći do istinske pomirbe i dobrosusjedskih odnosa - stoji u priopćenju Vlade.

Pogledajte i video: Maketa prve hrvatske podmornice koja će se uskoro graditi

 

Komentara 183

RJ
Rambo...Jasenovac
17:10 10.09.2018.

Neprijatelj nikad ne miruje..vanjski i unutarnji...opreza nikad dosta....potomci Titovih krvoloka uvjek traze hrvatske krvi.

DU
Deleted user
18:19 10.09.2018.

Najbolje nas pustite da se sami utapljamo u vlastitoj nemoći 🤧Vuline de natoči jednu šljivu

IK
Iz_kamena
19:28 10.09.2018.

Srbija tone sve dublje u vlastita...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije