Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TELEFONSKA SJEDNICA

Vlada prihvatila amandmane HDZ-a i djelomično prihvatila amandman SDP-a

Zagreb: U Banskim dvorima održana 12. sjednica Vlade
Patrik Macek/PIXSELL
25.11.2020.
u 21:16

Kako su priopćili, daje se prethodna suglasnost predstavniku Vlade RH za prihvaćanje amandmana Kluba zastupnika HDZ-a na članke 3., 4., 12. i 14. Konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona kao i za djelomično prihvaćanje amandmana Kluba zastupnika SDP-a na članak 21.

Vlada je na telefonskoj sjednici prihvatila amandmane HDZ-a i SDP-a na Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona.

Kako su priopćili, daje se prethodna suglasnost predstavniku Vlade RH za prihvaćanje amandmana Kluba zastupnika HDZ-a na članke 3., 4., 12. i 14. Konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona kao i za djelomično prihvaćanje amandmana Kluba zastupnika SDP-a na članak 21. Konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona, u izmijenjenom obliku.

U članku 21. iza stavka 6. dodaje se stavak 7. koji glasi:

"(7) Vlada Republike Hrvatske može u posebnim okolnostima uslijed proglašenja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 donijeti odluku da se zastaje s provođenjem ovršnih postupaka, najdulje na rok od 6 mjeseci. Navedenom odlukom Vlada Republike Hrvatske propisat će na koje će se ovršne postupke, postupke provedbe ovrhe na novčanoj tražbini po računu koje provodi Agencija i provedbe ovrhe na plaći i drugom stalnom novčanom primanju, odluka primjenjivati."

Prihvaćene amandmane HDZ-a možete pročitati ovdje.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
22:00 25.11.2020.

HDZ prihvatio amandman HDZ-a. To je zapravo ono što se dogodilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije