Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Italija

Vlada predstavila mjere za spas turizma: Građanima bonusi do 500 eura za godišnji odmor

Island Sardinia
Foto: Jens Kalaene/DPA/PIXSELL
1/3
19.06.2020.
u 09:54

Talijani će bonuse moći iskoristiti za odmor u Italiji do kraja godine, a dobivat će i popuste do 80 posto u hotelima i apartmanima

Vlada je priopćila da izdvaja 2,4 milijarde eura za kućanstva koja zarađuju manje od 40 tisuća eura godišnje, kako bi dobila financijski poticaj za provođenje odmora u Italiji, a ne u inozemstvu.

Porezna uprava je objavila da će bonusi iznositi 150 eura za samce, 300 eura za parove te 500 eura za obitelji s tri ili više člana.

Bonus se može iskoristiti za plaćanje smještaja za odmor u Italiji između 1. srpnja i 31. prosinca ove godine.

Moguće je dobiti popust od 80 posto na cijenu hotelske sobe, noćenja s doručkom ili apartmana s prehranom u vlastitom aranžmanu, a mogu se zatražiti i druge poreze olakšice.

Turizam čini oko 13 posto talijanskog bruto domaćeg proizvoda, a zbog pandemije koronavirusa iznimno je pogođen te su stručnjaci prognozirali smanjenje prihoda od čak 3,2 milijarde eura ovog ljeta u odnosu na prošlo.

Italija je 3. lipnja ponovno otvorila svoje granice za turiste iz EU-a i zemalja Schengena.

Komentara 3

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
06:59 20.06.2020.

Sad ce Furio Radin ,Miletic Jakovcic Picula ,na odmor u Italiju , Irska daje 500€ po odrasloj zaposlenoj osobi

DU
Deleted user
10:13 19.06.2020.

Po naslavu sam mislio da ce nasa vlada davati bonuse za odmor u HR.

ST
stefj
10:07 19.06.2020.

Ovo će najviše pogoditi Istru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije