Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATVORENA SJEDNICA

Vlada predložila kandidatkinje za Opći sud EU. Donesena i mnoga razrješenja

Vlada - sjednica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
13.12.2018.
u 17:41

Prijedlog je upućen Hrvatskom saboru na daljnji postupak. Raspravljalo se i o EU fondovima

Vlada RH je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak predložila dvije kandidatkinje Republike Hrvatske za sutkinje Općega suda EU u mandatnom razdoblju 2019.- 2025., Vesnu TomljenovićTamaru Perišin, temeljem postupka koje je provelo Povjerenstvo za izbor kandidata RH za suce i nezavisnog odvjetnika pri Sudu EU, te na temelju raspisanoga javnog natječaja.

Zaključak kojim za sutkinje Općega suda EU predlaže prof. dr. Vesnu Tomljenović i prof. dr. Tamaru Perišin, Vlada RH je uputila u Hrvatski sabor na daljnji postupak, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade RH u europskim poslovima, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Na zatvorenome dijelu sjednice, Vlada je prihvatila usmeno izvješće o stanju iskorištenosti Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj te pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2018. godinu.

Na sjednici se raspravljalo i o kadrovskim pitanjima

Razriješena je dosadašnja članica Upravnoga vijeća Agencije za ugljikovodike, Ivana Soić. Novim članom Upravnoga vijeća Agencije, koji je po položaju državni dužnosnik središnjega tijela državne uprave nadležnog za poslove gospodarstva, imenovan je Damir Juzbašić.

Razriješena je dosadašnja predstavnica Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje u Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe Jasenka Pap. Novom je predstavnicom HZZO-a u Nacionalnome vijeću imenovana Dijana Vuksan.

Vlada je Nadzornom odboru društva Jadrolinija Rijeka predložila imenovanje Vjekoslava Dorića i Gorana Frkovića članovima Uprave Društva, najviše na vrijeme od šest mjeseci.

Skupštini društva Aluminij d.d. Mostar, Bosna i Hercegovina, Vlada je predložila izbor Ile Bakovića za člana Nadzornoga odbora društva Aluminij d.d., u novom mandatnom razdoblju, kao predstavnika Republike Hrvatske.

Glavnoj skupštini društva Hrvatska elektroprivreda d.d. Vlada je predložila izbor dr. Gorana Granića i mr. Jelene Zrinski Berger za članove Nadzornog odbora, najviše na vrijeme od šest mjeseci jer im istječe mandat od šest mjeseci 14. prosinca 2018. godine.

Na osobni zahtjev razriješeni su dosadašnji predsjednik i zamjenik predsjednika Povjerenstva za rješavanje odštetnih zahtjeva radnika oboljelih od profesionalne bolesti zbog izloženosti azbestu, Josip Silovski i Ozren Matijašević.

Razriješeni su i članice i članovi Povjerenstva: Tatjana Butorac,  Šani Samardžić, Ivanka Kukin, Senka Orlić Zaninović,  Marija Zavalić i Gordana Palajsa.

Kao predstavnici nadležnih ministarstava i institucija, novom je predsjednicom Povjerenstva imenovana Andreja Rožić Dizdar, a novim članicama i članovima Vedrana Marijančević, Mario Vukoja, Božena Glešć, Andreja Sobota, Marija Bubaš, Teo Mandić, Gordana Palajsa i Katarina Rumora.

VIDEO: Premijer Plenković na izbornom Saboru Mladeži HDZ-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije