Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAVJETODAVNA PLATFORMA

Vlada predložila dr. Markotić za članicu Znanstvene savjetodavne platforme EU za COVID-19

Alemka Markotić, ravnateljica Klinke za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/5
12.11.2020.
u 12:24

Članovi te platforme imat će i važnu komunikacijsku ulogu u pojašnjavanju dogovorenih epidemioloških mjera i pružanja svih bitnih odgovora građanima i zainteresiranoj javnosti EU u vezi javnog zdravlja i zaštite od pandemije COVID-19 - navodi Vlada.

Vlada Republike Hrvatske predložila je u četvrtak prof. dr. sc. Alemku Markotić, ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" i redovitu profesoricu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, za članicu Znanstvene savjetodavne platforme Europske unije (EU) za COVID-19. Ova savjetodavna platforma, koja će uskoro biti uspostavljena na razini EU na prijedlog predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen, okupit će uvažene znanstvenike iz svih država članica EU koji savjetuju svoje vlade na najvišoj razini, kao i Europsku komisiju, stoji u priopćenju Vlade.

- Zadaća Znanstvene savjetodavne platforme bit će osigurati bolju, bržu i usklađenu razmjenu znanstvenih podataka, stručnih mišljenja i praktičnih iskustava na razini EU, radi iznalaženja najboljih odgovora na pandemiju COVID-19. Članovi te platforme imat će i važnu komunikacijsku ulogu u pojašnjavanju dogovorenih epidemioloških mjera i pružanja svih bitnih odgovora građanima i zainteresiranoj javnosti EU u vezi javnog zdravlja i zaštite od pandemije COVID-19 - navodi Vlada.

Komentara 1

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
16:19 12.11.2020.

Neka im Bog pomogne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije