Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA PFIZER/BIONTECH

Vlada predala ovlasti Berošu: Od sada ministar potpisuje narudžbe o kupnji cjepiva

Zagreb: Sjednica Vlade RH održana je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
08.03.2021.
u 21:27

Financijska sredstva osiguravaju se Financijskim planom Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje

Vlada RH na telefonskoj sjednici u ponedjeljak je donijela zaključak kojim je ovlastila ministra zdravstva za potpisivanje narudžbe za kupnju cjepiva farmaceutske tvrtke Pfizer Inc./BioNTech.

Zaključak je donesen u vezi sa "Sporazumom o kupnji za daljnji razvoj, proizvodnju, mogućnosti kupnje i opskrbu uspješnog COVID-19 cjepiva za države članice Europske unije, između Pfizer Inc./BioNTech Manufacturing GmbH i Europske komisije", stoji u Vladinom priopćenju.

Radi sprječavanja i suzbijanja epidemije bolesti covid-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, sporazum o kupnji Pfizer Inc./BioNTech Manufacturing GmbH i Europska komisija potpisale su 17. veljače 2021.

Financijska sredstva osiguravaju se Financijskim planom Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Europska komisija, koja je, u ime država članica sudionica, do sada zaključila šest sporazuma o prethodnoj kupnji cjepiva, dogovorila je osnovu za ugovorni okvir za kupnju 200 milijuna opcionalnih doza cjepiva Pfizer Inc./BioNTech Manufacturing GmbH.

Sukladno Sporazumu o kupnji države članice sudionice obvezne su u roku od deset radnih dana od dana dostave obavijesti Europske komisije Pfizeru Inc./BioNTech Manufacturing GmbH o raspodjeli doza između država članica sudionica, dostaviti potpisani obrazac narudžbe od ovlaštene osobe države članice sudionice, stoji u obrazloženju.

Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar svinjski_biser
svinjski_biser
21:33 08.03.2021.

grupa običnih prevaranata i ništa više! mislite da ovaj kepec beroš zaista misli na vaše zdravlje??? varate se!

DU
Deleted user
21:41 08.03.2021.

a jel mora dvaput podpisat?

DU
Deleted user
22:31 08.03.2021.

GMO pšenica ne, GMO cjepivo da. Uzdravlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije